Granola

af Stinna

Granola med mandler, kokos og mørk chokolade. Sprød og lækker mysli, som jeg allerhelst spiser på skyr eller en grøn smoothie. Perfekt til morgenmad og lav gerne en stor portion – for det forsvinder virkelig hurtigt.

Chokolade granola

Opskrift på granola

I denne granola har jeg brugt en blanding af smør og honning. Det giver en skøn knasende sprød granola, som er tilpas sød. Derudover har jeg tilsat et drys kardemomme – men dette kan sagtens undlades. For en anden version kan du tilsætte en smule kakaopulver, det giver også en skøn smag. Mandlerne kan udskiftes med andre nødder – jeg kan anbefale valnødder og hasselnødder. Ellers smager græskarkerner og solsikkekerner også skønt deri.

Granola

Sprød og sød granola med mandler, honning og kokos.
Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portion
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g hakkede mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 1 drys kardemomme kan undlades
  • 1 lille drys salt
  • 80 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn – over-og undervarme).
  • Kom smør og honning i en gryde. Lad det smelte sammen.
  • I en skål blandes havregryn, grofthakkede mandler, kokosmel, et drys kardemomme og et drys salt.
  • Hæld smør-blandingen over og rør det godt rundt.
  • Kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i 15-20 minutter. Rør rundt undervejs. Hold godt øje med det – det skal blive gyldent, men må ikke blive for mørkt. Kom det i et fad, så det kan køle af. Det bliver sprødt, når det køler af.
  • Når det er afkølet tilsættes grofthakket mørk chokolade.
  • Spises på yoghurt. Velbekomme.

Noter

Tip: Prøv også at tilsætte 1-2 spsk. kakao til granolaen. Så får en en skøn mørk farve og smager endnu mere af chokolade. Du kan også tilsætte andre nødder og kerner.
Prøv også at tilsætte chokoladen mens granolaen stadig er varm – så smelter chokoladen ud. 

Hjemmelavet granola

Granola er en sprød slags musli. Min version er med honning og smør, som giver den hjemmelavede granola den skønneste smag og gør den knasende sprød. Efter at granolaen er bagt har jeg tilsat grofthakket mørk chokolade – men dette kan sagtens undlades.

Granolaen er helt perfekt til morgenmad eller som en lille eftermiddagssnack. Jeg opbevarer granolaen i en lufttæt beholder og så holder det en uges tid. Herhjemme er det dog spist længe før – for vi kan slet ikke lade det være. Det er perfekt oven på skyr, smoothie eller faktisk også ovenpå grød.

Chokolade granola
Chokolade granola

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Simone 30. maj 2013 - 17:33

Mmm, det ser godt nok lækkert ud :)

Reply
Stinna 30. maj 2013 - 18:48

Hej Simone! :-)
Mange tak skal du have.
God aften!

Reply
Lise-P 30. maj 2013 - 21:12

Jeg er lige begyndt at følge dig i dag, og mums hvor har du mange lækre opskrifter. Glæder mig til at se hvad du ellers disker op med :)

Reply
Stinna 31. maj 2013 - 15:49

Hej Lise :-)
Tusind tak for dine søde ord. Skriv gerne hvis du får prøvet nogle af opskrifterne :-)

Reply
Sasibe 25. juli 2013 - 12:03

Den er simpelthen fantastisk god!

Jeg brugte din opskrift, som grundopskrift og gjorde den så lidt mere ala mig – kan nemlig bl.a. godt lide den lidt mere chokoladeagtig ;) – og har fået en masse sjove ideer til næste gang! Så tak for opskriften!

Forresten – min knap så sunde udgave af din lækre opskrift!
http://sasibesverden.blogspot.dk/2013/07/chokolademusli-med-en-masse-lkkerier.html

Reply
Stinna 27. juli 2013 - 09:43

Uhm din udgave ser også lækker ud :-)
Dejligt at du kunne bruge opskriften.

Reply
Sasibe 28. juli 2013 - 14:21

Det smagte super godt! – har ellers holdt mig lidt fra kokos, da manden ikke er super vild med kokos i müsli, men den her gik rent ind!

Reply
Stinna 28. juli 2013 - 17:53

Det var godt :-)
Min kæreste er heller ikke vild med kokos, men det kommer an på hvad man sætter det sammen med ;-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy