Granola med mandler, kokos og mørk chokolade. Sprød og lækker mysli, som jeg allerhelst spiser på skyr eller en grøn smoothie. Perfekt til morgenmad og lav gerne en stor portion – for det forsvinder virkelig hurtigt.
Opskrift på granola
I denne granola har jeg brugt en blanding af smør og honning. Det giver en skøn knasende sprød granola, som er tilpas sød. Derudover har jeg tilsat et drys kardemomme – men dette kan sagtens undlades. For en anden version kan du tilsætte en smule kakaopulver, det giver også en skøn smag. Mandlerne kan udskiftes med andre nødder – jeg kan anbefale valnødder og hasselnødder. Ellers smager græskarkerner og solsikkekerner også skønt deri.
Granola
Ingredienser
- 25 g smør
- 2 spsk. honning
- 150 g grovvalsede havregryn
- 100 g hakkede mandler
- 1 dl kokosmel
- 1 drys kardemomme kan undlades
- 1 lille drys salt
- 80 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovn – over-og undervarme).
- Kom smør og honning i en gryde. Lad det smelte sammen.
- I en skål blandes havregryn, grofthakkede mandler, kokosmel, et drys kardemomme og et drys salt.
- Hæld smør-blandingen over og rør det godt rundt.
- Kom det hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages midt i ovnen i 15-20 minutter. Rør rundt undervejs. Hold godt øje med det – det skal blive gyldent, men må ikke blive for mørkt. Kom det i et fad, så det kan køle af. Det bliver sprødt, når det køler af.
- Når det er afkølet tilsættes grofthakket mørk chokolade.
- Spises på yoghurt. Velbekomme.
Noter
Hjemmelavet granola
Granola er en sprød slags musli. Min version er med honning og smør, som giver den hjemmelavede granola den skønneste smag og gør den knasende sprød. Efter at granolaen er bagt har jeg tilsat grofthakket mørk chokolade – men dette kan sagtens undlades.
Granolaen er helt perfekt til morgenmad eller som en lille eftermiddagssnack. Jeg opbevarer granolaen i en lufttæt beholder og så holder det en uges tid. Herhjemme er det dog spist længe før – for vi kan slet ikke lade det være. Det er perfekt oven på skyr, smoothie eller faktisk også ovenpå grød.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
12 Kommentarer
Mmm, det ser godt nok lækkert ud :)
Hej Simone! :-)
Mange tak skal du have.
God aften!
Jeg er lige begyndt at følge dig i dag, og mums hvor har du mange lækre opskrifter. Glæder mig til at se hvad du ellers disker op med :)
Hej Lise :-)
Tusind tak for dine søde ord. Skriv gerne hvis du får prøvet nogle af opskrifterne :-)
Jeg har brugt opskriften flere gange nu med små variationer/tilføjelser. Har blandt andet tilføjet græskarkerner og solsikkekerner, hvilket fungerer rigtig godt.
Tak for en skøn og nem grundopskrift.
Dejligt at opskriften kan bruges – din version lyder også skøn :-)
Den er simpelthen fantastisk god!
Jeg brugte din opskrift, som grundopskrift og gjorde den så lidt mere ala mig – kan nemlig bl.a. godt lide den lidt mere chokoladeagtig ;) – og har fået en masse sjove ideer til næste gang! Så tak for opskriften!
Forresten – min knap så sunde udgave af din lækre opskrift!
http://sasibesverden.blogspot.dk/2013/07/chokolademusli-med-en-masse-lkkerier.html
Uhm din udgave ser også lækker ud :-)
Dejligt at du kunne bruge opskriften.
Det smagte super godt! – har ellers holdt mig lidt fra kokos, da manden ikke er super vild med kokos i müsli, men den her gik rent ind!
Det var godt :-)
Min kæreste er heller ikke vild med kokos, men det kommer an på hvad man sætter det sammen med ;-)
Virkelig lækker granola. Og dejlig nemt og hurtigt. Det skal jeg til at lave lidt oftere
Hvor dejligt at opskriften kan bruges, tak :-)