Grød med sommerbær

af Stinna

Grød med sommerbærLige før weekenden lavede jeg denne lækre grød med sommerbær og en klat creme fraiche.

Grøden er egentlig en almindelig havregrød, men er kogt sammen med nogle af de skønne sommerbær jeg havde i fryseren. Jeg har allerede fået plukket en smule i år, men satser på at få fyldt fryseren her i august/september. Kirsebær og ribs fik jeg plukket i juli, så nu mangler jeg brombær, havtorn og aroniabær. Hvis du ikke selv har fået plukket bær, så kan du selvfølgelig bruge friske bær eller bær fra frost – jeg kan bare godt lide at tulle rundt i gummistøvler og plukke bær til fryseren, som jeg så synes smager ekstra godt i en smoothie til vinter.

Grød med sommerbær - lyserød havregrød

Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl havregryn jeg brugte de grovvalsede
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk mandelmælk gør grøden ekstra lækker
  • lidt salt
  • 1 spsk. sødt agavesirup, honning
  • evt. et drys vaniljepulver
  • 3 dl bær jeg brugte en blanding af kirsebær, ribs og hindbær

Topping

  • creme fraiche / soya fraiche
  • ekstra bær
  • lidt sirup

Sådan gør du

  • I en gryde kommes havregryn, vand, mælk, salt, sødt og eventuelt vaniljepulver.
  • Lad det koge lidt.
  • Tilsæt bær og lad grøden koge færdige.
  • Grøden spises med creme fraishe, bær og lidt sirup.
  • Velbekomme.

Grød med sommerbær

Grød med sommerbær

4 Kommentarer

Maja Harder 14. august 2017 - 07:33

Rigtig god ide med mandelmælk istedet for almindelig. Det vil jeg prøve næste gang jeg skal lave grød:)

Reply
Stinna 14. august 2017 - 20:51

Mange tak :-) Det må du prøve – det er lækkert!

Reply
Medicin-woman 15. august 2017 - 10:03

Det ville være dejligt hvis der stod noget om kalorieindholdet i dine opskrifter…

Reply
Stinna 15. august 2017 - 10:10

Hej :-) Jeg tæller ikke kalorier, så det er ikke noget jeg kommer til at gøre ved mine opskrifter :-)
Der findes dog forskellige programmer, som man kan bruge til det.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy