205
Græskarbrud er de lækreste, bløde boller med græskar og græskarkerner. De smager helt fantastisk med smør på.
Opskrift på græskarbrud
Græskarbrud er en slags gulerodsbrud, men i denne opskrift med græskar er gulerødderne byttet ud med groftrevet hokkaidogræskar. Det smager skønt og er perfekt til efteråret.
Græskarbrud
Antal: 13
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 50 g sukker
- 100 g smeltet smør, skal være afkølet
- 1 stk. æg
- 2 tsk. groft salt
- 1 kg hvedemel
Fyld
- 200 g groftrevet hokkaidogræskar
- 2 stk. æg
- 100 g græskarkerner
Sådan gør du
Dej
- Opløs gær i lunkent vand. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt sukker og afkølet, smeltet smør.
- Tilsæt derefter æg, salt og hvedemel. Hvedemel skal i lidt ad gangen.
- Dejen skal være blød og klistret – endelig ikke tør, men heller ikke flydende.
- Ælt dejen i cirka 7-10 minutter på røremaskine. Sæt dejen et lunt sted og kom et fugtigt viskestykke over skålen. Lad dejen hæve 45 minutter.
Bagning
- Skræl hokkaidogræskar og riv det groft på et rivejern.
- Når dejen har hævet, vendes dejen ud på et bord med en smule hvedemel.
- Lav en fordybning i dejen i midten, hvori du kommer græskar, græskarkerner og æggene i.
- Fold dejen op omkring fyldet, så det er lukket inde.
- Hak nu i dejen. Gerne med en dej-skærer eller en kniv. Hak og fold dejen, så fyldet fordeles og dejen bliver delt i små stykker.
- Del dejen i 13-15 stykker og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal endelig ikke forme bollerne – det er meningen, at de består af små stykker. På den måde bliver de til brud og ikke almindelige boller med græskar.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Lad bollerne hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, mens ovnen varmer.
- Bag græskarbruddene midt i ovnen i 12-15 minutter. Hold øje med dem. De skal være gyldne og bløde.
- Spises lune med smør på. Velbekomme.
Bagværk med græskar
Elsker du også græskar? Så prøv også at bruge de smukke hokkaidogræskar i græskarkage og græskarpandekager.
Følger du med på Instagram? Ellers er du meget velkommen.