Græskarkage

af Stinna

Græskarkage med mørk chokolade og vaniljefrosting. Denne græskarkage er bagt med inspiration fra denne squashkage og smager helt fantastisk. Den er fyldt med smag, svampet, fugtig og nem at bage.

Opskrift på græskarkage

Har du nogensinde smagt græskarkage? Græskar er helt perfekt at bruge i en kage, da det har en sødlig smag og ikke smager for gennemtrængende. Så har du en rest græskar tilbage fra aftensmadens græskarsuppe – så vil jeg anbefale dig at bage denne lækre græskarkage. I græskarkagen er tilsat revet citronskal og mørk chokolade, hvilket giver den skønneste smag sammen med græskar.

Græskarkage

Græskarkage med chokolade og vaniljefrosting.
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g smør blødt
  • 200 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 300 g hokkaidogræskar, groftrevet
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • skal af 1 citron fintrevet
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Topping

  • 100 g smør
  • 150 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk. fintrevet citronskal

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen. Det behøver ikke at piskes luftigt, men skal have en nogenlunde ensartet konsistens. Pisk derefter ét æg i ad gangen. Brug gerne en håndmixer.
  • I en skål blandes mel, krydderierne, bagepulver, natron og salt sammen. Kom de tørre ingredienser over i dejen. Vend det godt sammen.
  • Tilsæt derefter græskar, citronskal og mørk chokolade. Vend det godt rundt.
  • Kom bagepapir i en springform – cirka 20-22 cm.
  • Fordel dejen i formen og bag den midt i ovnen i cirka 40-42 minutter. Prik til kagen med en gaffel. Der er forskel på ovne. Kagen skal være gennembagt, men må endelig ikke blive tør.
  • Lad kagen køle af på en rist.

Citronfrosting

  • Mens kagen køler af, er det tid til at lave frosting.
  • Pisk alle ingredienserne godt sammen med en håndmixer.
  • Fordel citronfrostingen på den (helt) afkølede kage. Pynt med hakkede hasselnødder eller mandler – og gerne lidt revet citronskal.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.