Romkugler med bønner. Lækre, søde og virkelig gode romkugler med sorte bønner.
Romkugler med bønner
Hvis man følger med i diverse madblogs, så har I måske allerede set opskriften på romkugler med bønner. Inden I rynker for meget på næsen, så lover jeg jer at disse romkugler virkelig smager godt. Sådan virkelig godt af romkugler (eller trøfler) og med en skøn og blød konsistens. Jeg har altid elsket romkugler og har flere gange forsøgt at lave sundere romkugler.
Sunde romkugler
Disse er tilsat bønner og har fået en endnu mere blød konsistens. De er blevet godkendt af mine veninder og jeg må også indrømme, at jeg blev ret vild med dem. De er trillet i kakao og nogle af dem i mørk chokolade. De kunne sikkert også være gode, hvis man trillede dem i kokos eller måske frysetørret hindbær. Jeg har valgt at kalde dem sunde romkugler, da de er tilsat bønner og derfor mætter mere end traditionelle romkugler.
Jeg er blevet inspireret til disse romkugler af mine egne sundere romkugler. Nu til opskriften på romkugler med bønner.
Romkugler med bønner
Ingredienser
- 20 stk. dadler de bløde i papæske
- 1 stk. dåse kidneybønner eller sorte nønner
- 1 spsk. kokosolie målt i fast form
- 3 spsk. kakaopulver
- lidt salt
- 4 tsk. romessens eller mindre - smag til
- 100 g mandler
- 100 g kokosmel helt almindeligt
pynt: mørk chokolade og kakaopulver
Sådan gør du
- Start med at mose dadlerne med en gaffel eller i en minihakker. Kom dem i en skål.
- Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.
- Du kan enten komme alle ingredienser i en blender eller foodprocesser/minihakker. Hvis din maskine ikke er så kraftig, kan du gøre det som skrevet herunder.
- Kom dem i en minihakker og mos det godt, så det er helt fint blendet. Kom et i skålen.
- Kom nu kokosolie, kakaopulver, salt, romessens i skålen og bland det hele godt sammen.
- Kom mandler og kokosmel i minihakkeren. Blend det, til mandlerne er hakket så fint som muligt, med mindre du gerne vil have nogle grove stykker deri.
- Kom det i dejen og bland det hele godt sammen. Smag til med romessens, salt og eventuelt lidt sirup.
- Kom massen på køl, i minimum 2 timer. Tril dem derefter og overtræk dem med chokolade. Det er klart lettest at overtrække dem, hvis de er helt kolde.
- Nydes kolde med en kop kaffe til.
Romkugler med sorte bønner
Denne opskrift er med bønner. Du kan både bruge sorte bønner, kidbeybønner og kikærter. Bønnerne kan ikke smages, men giver blot en skøn konsistens.
Hvis du også er vild med romkugler, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
11 Kommentarer
Jeg søger på græskarboller , så kommer der rødbedeboller frem , jeg kan ikke finde ud af dit søgefelt
Hej Jenna, jeg håber du fandt dem. De hedder ‘boller med græskar’ herinde :-)
Kan man erstatte kokosmel med kokosfibermel?
Jeg tror desværre at de vil blive lidt tørre med kokosfibermel, da det jo suger en del væske :) Så skal du måske have noget væske i af en art.
Kan man erstatte mandler med noget andet
Hej Ea,
jeg ville erstatte det med nogle andre nødder :-)
Kan jeg erstatte mandler med mandelmel? Både i romkugler og brownies?
Lyder som noget jeg skal prøve med bønner i og så lade som ingenting, hihi
Hej – det tænker jeg sagtens at du kan :-) Jeg har dog ikke forsøgt. Skriv endelig hvordan det bliver :-)
Hej Stinna.
Hvor længe kan romkuglerne holde sig i køleskabet ? ikke at jeg tror det bliver noget problem
Hej, jeg tænker nok 5 dage på køl. Herhjemme bliver de dog spist meget meget hurtigt :-)
[…] er inspireret af min opskrift på romkugler med bønner. Men jeg havde ingen mandler, så jeg kom i stedet en rest kiks i. Det smagte skønt og jeg vil […]