Glædelig 2. advent. Som lovet på instagram, vil jeg i dag dele disse sunde julecookies med jer. De blev lavet for et par uger siden hjemme hos Michelle, hvor vi brugte en lørdag på at lave julelækkerier og drikke kaffe. Pyntningen på disse stod jeg for og jeg er egentligt blevet fint tilfreds – selvom jeg ikke var helt så kreativ, som jeg først troede.
Udover disse cookies bagte vi også nogle små julede bananmuffins, som også blev pyntet fint. Michelle pyntede nogle andre cookies, som jeg også vil vise herinde snarest.
Disse sunde julecookies er lavet af mandler, dadler, kanel, appelsinskal og rismel. De er derfor veganske og kan også spises af glutenallergiere. De er sprøde udenpå og lidt bløde indeni – lige som de skal være. De er lidt grove i strukturen, men kan sikkert sagtens blendes finere.
Sundere julecookies
Ingredienser
- 100 g mandler
- lidt salt
- 1 tsk kanel
- lidt appelsinskal ca. af 1/2 økologisk appelsin
- 10 dadler de bløde fra en papæske
- 2 spsk agavesirup
- 3 spsk smeltet kokosolie
- 4 spsk rismel
pynt:
- mørk chokolade
- hvid chokolade kan købes i en vegansk udgave
- rød farve kan købes i en vegansk udgave
Sådan gør du
- Blend mandler i en minihakker. Vi valgte at de ikke skulle blendes helt til mandelmel, så vores cookies fik lidt grov struktur.
- Kom mandlerne i en skål. Tilsæt krydderier, sirup, kokosolie og rismel.
- Blend dadlerne fint i en minihakker. Hvis din blender ikke kan blende dem, kan du bruge en gaffel istedet. Kom dadler på et skærebræt og mos dem med en gaffel.
- Bland dadler i skålen med de andre ingredienser.
- Form små cookies af massen og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan evt. sætte din dej på køl i 20 minutter inden.
- Bages ved 180g (ikke varmluft) til de er gyldne. Jeg husker desværre ikke hvor længe.
- De køles af og pyntes med chokolade. Den røde næse er lavet ved at smelte hvid chokolade og komme et par dråber rød frugtfarve i.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Hej Stinna – de ser virkelige gode ud! Kan man erstatte rismel med en anden meltype? Evt. quinoa eller mandelmel?
Hej Maria, det tror jeg sagtens – jeg har dog ikke forsøgt :-)