Skøn crumble med bær og mandler. Denne crumble bagte jeg for et par uger siden, da skønne Julie og hendes to drenge besøgte mig. Det var da vi passede kolonihaven og haven var fyldt med friske bær. Derfor lavede jeg en skøn crumble af de bær der var i haven og den smagte virkelig skønt, så jeg vil gerne dele opskriften med jer.
Denne crumble med bær er virkelig nem. Den indeholder ikke mange ingredienser og tager nærmest ingen tid lige at bikse sammen. Jeg tænker at man sagtens kan gøre den endnu mere lækker, ved fx at tilsætte noget vanilje eller nogle flere nødder. Vi spiste den med en klat flødeskum til, men en fed creme fraiche vil også smage skønt dertil.
Denne crumble bliver ikke helt ligeså knasende sprød som de klassiske crumble, hvor man bruger en masse sukker. Men den smager alligevel godt og blev også godkendt af min mors kæreste, som ellers ikke er vant til mine (lidt sundere) søde sager. Men her får I opskriften:
Crumble med bær
Ingredienser
- 300 g bær jeg brugte friske hindbær, solbær og ribs
- 50 g mandler
- 150 g havregryn
- 30 g kokosmel den almindelige slags man normalt bruger til kokostoppe
- 4 spsk. sirup eller honning
- 100 g smør blødt
- flødeskum eller creme fraiche til servering
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom de friske bær i en tærteform.
- Hak mandler groft og kom dem i en skål sammen med havregryn, kokosmel, sirup og blødt smør.
- Brug hænderne til at fordele smørret godt.
- Kom indholdet af skålen ovenpå bærrene i tærteformen.
- Bages i ovnen til en er gylden.
- Spises lun med en klat flødeskum til.
- Velbekomme.