Rabarbercrumble

af Stinna

Rabarbercrumble med marcipan, kokos og vanilje. Denne opskrift på rabarber crumble er den allerbedste jeg kender. Den er sprød og fyldt med sødme, som passer perfekt til de syrlige rabarber. Faktisk er den så god, at jeg hvert år glæder mig til rabarberne er klar – kun fordi, at jeg så skal have denne crumble.

rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan

Denne opskrift på rabarberkage har jeg fra min veninde, som lavede den til mig for mange år siden. Siden den dag, har det været min favorit crumble. Jeg har dog tilsat revet marcipan til opskriften, for det synes jeg passer skønt sammen med rabarber, mandler, kokos og vanilje – men hvis du ikke lige har marcipan liggende, kan dette undlades.

Udskriv
5 fra 2 stemmer

Rabarbercrumble med marcipan

Den skønneste rabarbercrumble med marcipan, kokos og vanilje. Opskriften rækker til 4 kageglade personer. Bages i et alm. stort tærtefad.
Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Rabarber

  • 500 g rabarber (gerne tynde og røde)
  • 100 g sukker
  • 50 g vaniljesukker (mindre kan nok også gøre det)
  • 50 g mandler, grofthakkede
  • 1 tsk. maizena

Crumble

  • 125 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 125 g kokosmel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 100 g marcipan
  • 1 stk. æg

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader (over-og undervarme).

Rabarber

  • Vask rabarber grundigt. Snit rabarber i tynde skiver og kom dem i et tærtefad.
  • Bland sukker, vaniljesukker, grofthakkede mandler og maizena sammen. Fordel det over rabarberne og vend det sammen.

Crumble

  • I en skål blandes alle ingredienserne pånær marcipan. Bland det godt sammen – det er nemmest at bruge hænderne. Riv marcipan groft på et rivejern og tilsæt. Bland det igen godt sammen.
  • Fordel dejen i klumper over rabarberne (som på billedet).
  • Bages midt i ovnen i cirka 25 minutter. Hvis den bliver for mørk, kan du komme et stykke staniol over. Toppen skal være gylden.
  • Der kan godt være en del væske, lige når den tages ud af ovnen. Dette stivner når den køler ned.
  • Serveres med creme fraiche til.

Noter

Du kan sagtens undlade marcipan, hvis du ikke lige har det derhjemme. Men marcipan giver en skøn smag og passer godt til. 
Hvis du bruger frosne rabarber, kan de godt risikere at de afgiver mere væske. Så vil jeg anbefale at tilsætte lidt mere maizena. 
 

Der skal 50g vaniljesukker i opskriften. Det lyder måske voldsomt, men jeg lover at det smager fantastisk. Hvis du ikke lige har 50g vaniljesukker, så kan mindre sikkert også gøre det. Så skal der blot tilsættes lidt mere sukker.

rabarber crumble

Rabarbercrumble med mandler

I denne crumble er der både tilsat marcipan og grofthakkede mandler. Mandlerne bidrager med knas og marcipan bidrager med en skøn smag. Jeg smutter ikke mandlerne, men hakker dem blot groft.

Frosne eller friske rabarber

I denne opskrift har jeg brugt friske rabarber – og allerhelst de tynde røde rabarber. Jeg tænker dog sagtens, at der kan bruges frosne rabarber til denne opskrift. Hvis du bruger frosne rabarber, så ville jeg tilsætte 1 tsk. mere maizena. Husk at du ikke kan spise rabarberbladene, men kun stænglerne. Når du skal plukke dine rabarber, har jeg lært af min far, at rabarber trækkes op ad jorden. Så får man mest muligt af stænglen med – og smagen skulle særligt sidde i den nederste del. Jeg har ikke tilsat noget for at fjerne oxal i denne opskrift, da jeg ikke synes det er nødvendigt. Men hvis du har nogle meget grønne rabarber, kan det godt være at du med fordel kan tilsætte nonoxal.

Kan rabarbercrumble fryses?

Rabarber crumble kan eftersigende godt fryses – både før og efter tilberedning. Jeg har dog ikke selv forsøgt, da crumble herhjemme bliver spist lynhurtigt og allerhelst med creme fraiche til. Hvis du ikke er til creme fraiche, så kan du servere vaniljeis eller flødeskum til.

rabarbercrumble
rabarber crumble
rabarbercrumble

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

10 Kommentarer

10 Kommentarer

Aino 20. maj 2021 - 11:54

5 stars
Virkelig lækker kage

Reply
Stinna 20. maj 2021 - 12:32

Mange mange tak :-)

Reply
Anne 21. maj 2021 - 08:37

Tror du den blir like god hvis man bruker eks hindebær/blåbær? Hvis man ikke er heeeelt vill med rabarbra

Reply
Stinna 21. maj 2021 - 11:07

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt :-) Skriv endelig hvis du får det prøvet. Måske hindbær er bedst, da de er lidt syrlige ligesom rabarber.

Reply
Maria 23. maj 2021 - 21:43

5 stars
Mega mega MEGA lækker opskrift!! Jeg havde dog kun 250-300 g rabarber og brugte derfor også både mindre sukker og kun 25g vanillesukker og kagen blev stadig skøn (og meget sød). Jeg havde åbenbart ikke tjekket ingredienser af inden jeg gik igang med bagningen og havde også kun 40 g (almindelig) kokosmel. Derfor tilsatte jeg Urtekrams ristede kokoschips som erstatning og det kan altså også anbefales:D
Og så er jeg VIRKELIG imponeret over at I har delt den 3 mennesker! Vi var 5 voksne (kageelskere) og vi klarede ikke det hele:D:D

Reply
Stinna 23. maj 2021 - 22:19

EJ hvor dejligt, mange tak! Så skønt at du kan lide opskriften :-) Og dejligt at den blev god alligevel. Ha ha, vi spiste også til vi havde mavepine.

Reply
Carina "Sille" Christensen 25. maj 2021 - 12:29

Hej Stinna
Det intet mindre end vanvittig god – Hvis man vil gøre den glutenfri kunne man så bruge havremel eller mandelmel??
Har du erfaring med det

Reply
Stinna 25. maj 2021 - 14:45

Tusind tak :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt, men jeg tror at både mandelmel og havremel vil være fint. Ellers måske lidt rismel?

Reply
Heidi 2. juni 2021 - 13:39

Hej
Lavede kagen igår med frosne rabarber, det sejlede med saft, også da den var kold. Så helt sikkert mere maizena i frosne bær. Ellers en lækker kage.

Reply
Stinna 2. juni 2021 - 14:27

Tak for tilbagemelding. Det noterer jeg lige i opskriften :-) og dejligt at den blev god alligevel.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy