1,7K
Rabarbertrifli med rabarberkompot, den lækreste vaniljecreme og hjemmebagte kammerjunkere. Denne trifli med rabarber er den perfekte sommerdessert.
Opskrift på den bedste rabarbertrifli
Herunder får du min opskrift på den allerbedste trifli med rabarber, den skønneste vaniljecreme og sprøde hjemmebagte kammerjunkere. En ægte sommerklassiker, som jeg tror vi kommer til at spise hele sommeren herhjemme.
Rabarbertrifli
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Rabarberkompot
- 500 g rabarber
- 1 dl sukker
Vaniljecreme
- 2 stk. æggeblommer
- 50 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1,5 dl piskefløde
Servering
- 200 g friske jordbær
- 16 stk. hjemmebagte kammerjunkere eller makroner
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt sukker og tænd for blusset ved middelvarme. Der skal ikke tilsættes væske, når rabarber og sukker varmes op kommer der væske fra rabarber. Lad det simre i cirka 10 minutter under jævnlig omrøring. Lad det derefter køle af.
Vaniljecreme
- Start med at piske æggeblommer, sukker og vaniljesukker med en elpisker. Det skal piskes i cirka 5 minutter, til det er luftigt og lyst i farven.
- I en anden skål piskes flødeskum – jeg lavede en letpisket skum, for at få en tyndere creme. Du kan også piske den hårdt. Vend æggemassen i flødeskummet.
Servering
- Serveres i 4 glas og toppes med friske jordbær og hjemmebagte kammerjunkere eller makroner.
Den lækreste vaniljecreme
Denne trifli er med den lækreste vaniljecreme, som består af en slags råcreme der vendes sammen med flødeskum. På den måde undgår du at skulle koge en vaniljecreme. Det er nemt og smager utrolig skønt.