Sukkerfri risalamande og sukkerfri kirsebærsauce

af Stinna

Sukkerfri risalamande

Sukkerfri risalamande. Den skønne juleklassiker kan sagtens laves i en sukkerfri variant. Jeg har nemlig forsøgt mig med denne sukkerfri risalamande, da min mor har diabetes – og den blev virkelig god.

Sukkerfri risalamande

Risalamanden er lavet med fløde og sukker er erstattet med et sødestof – en blanding mellem erythritol og stevia. Det smager virkelig godt og vi kan slet ikke smage, at den ikke er sødet med almindelig sukker. Derudover har vi lavet en sukkerfri kirsebærsauce. Begge opskrifter finder du herunder.

Sukkerfri risalamande

Forb. tid1 minute
Tilb. tid30 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Jul
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 L sødmælk
  • 2,5 dl grødris
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. sødestof (smag til)
  • 100 g mandler

Sådan gør du

  • Kom vand i en gryde og bring det i krog.
  • Kom ris i og lad det koge 1/2 minut.
  • Tilsæt mælk og lad det koge ved middel varme under omrøring.
  • Koges til det er en tyk grød.
  • Kog mandler i en gryde i 5 minutter og smut dem herefter.
  • Når risengrøden er kold, skal flødeskummet piskes stift.
  • Tilsæt sødestof og vanille til fløden.
  • Når fløden er stiv blandes 1/2 af risengrøden heri.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i.
  • Smages til med sødestoffer.

sukkerfri-risalamande-3

sukkerfri-risalamande

Sukkerfri kirsebærsauce

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Antal: 2 glas
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 glas dessertkirsebær der er meget lidt sukker i lagen. For helt at undgå sukker, skal du bruge frosne kirsebær
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk. vanille
  • 2 spsk. sødestof
  • En smule Maizena opblandet i vand

Sådan gør du

  • Kom kirsebær og vand i en gryde.
  • Tilsæt vanille og sødestof.
  • Når kirsebær er kogt bløde og noget af vandet er kogt væk, blandes Maizena med lidt vand.
  • Tilsæt en smule ad gangen under omrøring, til saucen har rette konsistens.
  • Spises ovenpå risalamande.

6 Kommentarer

Charlotte Sørensen 19. november 2019 - 07:42

Hej ☺ Bruger tit dine opskrifter, og er meget begejstret . Hvad hedder det sødestof I har brugt her i opskriften? ☺

Kh Charlotte

Reply
Stinna 19. november 2019 - 11:53

Hej :-) Mange tak! Dejligt at høre. Jeg brugte et sødemiddel indeholdende stevia. Jeg mener jeg brugte en fra et engelsk mærke, men ellers kan du evt. bruge denne https://www.viivaa.dk/sukrin-m-stevia-250-gr.html

Reply
Maja van Zetten 24. december 2020 - 15:45

Hej der står at halvdelen af risen grøden skal ned i fløde skummen, men hvad med den anden halvdel?

Reply
Stinna 25. december 2020 - 11:23

Hej, beklager mit sene svar :-) Risengrøden skal bare vendes i til du har den ønskede konsistens.

Reply
Mette 19. november 2022 - 05:37

Tak for fin opskrift. Dit link til Sukrin+ er til en side der skjult binder kunden til et abonnement på 98 kr. om måneden. De lader som om man aktivt skal vælge det og alligevel siger man ja til det ved en afkrydsning i ja til handelsbetingelserne som skal krydses af for at kunne tjekke ud!

Reply
Stinna 24. november 2022 - 15:25

Tak- det får jeg da lige fjernet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.