Kardemommesnurrer

af Stinna

Kardemommesnurrer er én af mine egne favoritter. De intense smag af kardemomme er helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer er fedtede, saftige og på ingen måde tørre.

Kardemommesnurrer

Opskrift på kardemommesnurrer

Hvis I endnu ikke har smagt kardemommesnurrer, så kan jeg kun anbefale jer at prøve dem. De minder om de klassiske kanelsnurrer, men kanel er skiftet ud med kardemomme. Jeg smagte dem første gang i Sverige, hvor de kalder dem for kardemommebullar. Siden har mange bagerier herhjemme fået kardemommesnurrer og jeg køber dem ofte. Men nu har jeg endelig fået lavet en opskrift, som er mindst ligeså god som de købte.

Den fantastiske smag fra kardemomme kommer fra kardemommekapsler, som købes hele og knuses. De købes ofte i større supermarkeder og kræver, at du har en morter til at knuse dem. Men det er hele arbejdet værd, for det giver den lækreste smag.

Jeg bruger en hel pakke kardemommekapsler, hvor jeg fjerner skallen og morter dem alle. Jeg bruger dem både i dejen og i remoncen – og det sidste drysses på sammen med perlesukker. Du kan godt bruge alm. stødt kardemomme i dejen, men jeg vil anbefale kardemommekapsler i remoncen.

Kardemommesnurrer

Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Hævetid2 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 18 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl kold sødmælk
  • 75 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel (evt et par spsk. mere.)
  • 1 lille tsk. salt
  • 80 g smør (stuetempereret)

Remonce

  • 100 g smør, blødt
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. kardemomme (som du selv har knust)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 drys salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • perlesukker
  • 1 spsk. kardemomme

Sådan gør du

Dej

  • Start med at opløse gær i kold mælk. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt mel og lad dejen røres sammen i et minut. Tilsæt salt og lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter, til den er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen sammen kort, til den er blank og skinnende.
  • Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i 1 time.

Remonce

  • Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål. Sørg for ikke at røre for meget i den, men blot så det samles. Sæt det til side.

Kardemommesnurrer

  • Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel.
  • Smør nu remoncen ud i et tyndt lag. Min remonce er en smule tør, så den skal blot fordeles i et tyndt lag. Fold dejen ind over sig selv, så du starter med 1/3 og derefter den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul forsigtigt på dejen, så dejen bliver længere og du kan skære lidt længere strimler.
  • Skær tynde strimler af dejen (cirka 1,5 cm), så du har cirka 18 strimler af dejen.
  • Tag nu hver strimmel og sno den i begge ender, så den bliver helt snoret. Tag fat i den snoede strimmel og sno den to gange cirka rundt om din pegefinger og langemand. Den sidste del af strimlen strækker du ind over og sætter fast under bunden. Fortsæt med resten. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plastik over og derefter et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.

Bagning af kardemommesnurrer.

  • Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 210 grader alm. ovn.
  • Pensl kardemummesnurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i den varme ovn, i cirka 12-13 minutter.
  • Mens de er i ovnen, skal du lave din sirup. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 1-2 minutter.
  • Når kardemommesnurrerne er færdige, pensles de varme snurrer med sirup. Drys med perlesukker og resten af kardemomme.
  • Lad dem køle af og nyd. Velbekomme.

Lad jer endelig ikke skræmme af, at det man lyde besværligt at snurre kardemommesnurrerne. Det gør ikke så meget, hvis de ikke bliver helt perfekte. Panik heller ikke, hvis der skulle ryge en smule fyld ud under bagningen, der er tilpas meget fyld i disse snurrer. Så de bliver på ingen måde tørre.

Den fine overflade kommer af, at de pensles med æg inden bagning. Efter bagning pensles snurrerne med sukker-lage, som giver dem en blank overflade.

Kardemommesnurrer
Kardemommesnurrer

Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Alberthe 20. november 2021 - 15:09

De ser vildt lækre ud! Egner de sig til frys? I så fald, ville du anbefale at man fryser dem ned før eller efter bagningen? ☺️

Reply
Stinna 21. november 2021 - 09:21

Hej – jeg fryser dem ned efter bagning :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy