Kardemommesnurrer

af Stinna

Kardemommesnurrer er én af mine egne favoritter. De intense smag af kardemomme er helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer er fedtede, saftige og på ingen måde tørre.

Kardemommesnurrer

Opskrift på kardemommesnurrer

Hvis I endnu ikke har smagt kardemommesnurrer, så kan jeg kun anbefale jer at prøve dem. De minder om de klassiske kanelsnurrer, men kanel er skiftet ud med kardemomme. Jeg smagte dem første gang i Sverige, hvor de kalder dem for kardemommebullar. Siden har mange bagerier herhjemme fået kardemommesnurrer og jeg køber dem ofte. Men nu har jeg endelig fået lavet en opskrift, som er mindst ligeså god som de købte.

Den fantastiske smag fra kardemomme kommer fra kardemommekapsler, som købes hele og knuses. De købes ofte i større supermarkeder og kræver, at du har en morter til at knuse dem. Men det er hele arbejdet værd, for det giver den lækreste smag.

Jeg bruger en hel pakke kardemommekapsler, hvor jeg fjerner skallen og morter dem alle. Jeg bruger dem både i dejen og i remoncen – og det sidste drysses på sammen med perlesukker. Du kan godt bruge alm. stødt kardemomme i dejen, men jeg vil anbefale kardemommekapsler i remoncen. Til denne opskrift bruger jeg min røremaskine (reklamelink).

Kardemommesnurrer

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid12 minutter
Hævetid2 timer
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 18 stk.
Forfatter: Stinna
4.58 fra 14 stemmer

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl kold sødmælk
  • 75 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel (evt et par spsk. mere.)
  • 1 lille tsk. salt
  • 80 g smør (stuetempereret)

Remonce

  • 100 g smør, blødt
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. kardemomme (som du selv har knust)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 drys salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • perlesukker
  • 1 spsk. kardemomme

Sådan gør du

Dej

  • Start med at opløse gær i kold mælk. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt mel og lad dejen røres sammen i et minut. Tilsæt salt og lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter, til den er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen sammen kort, til den er blank og skinnende.
  • Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i 1 time.

Remonce

  • Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål. Sørg for ikke at røre for meget i den, men blot så det samles. Sæt det til side.

Kardemommesnurrer

  • Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel.
  • Smør nu remoncen ud i et tyndt lag. Min remonce er en smule tør, så den skal blot fordeles i et tyndt lag. Fold dejen ind over sig selv, så du starter med 1/3 og derefter den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul forsigtigt på dejen, så dejen bliver længere og du kan skære lidt længere strimler.
  • Skær tynde strimler af dejen (cirka 1,5 cm), så du har cirka 18 strimler af dejen.
  • Tag nu hver strimmel og sno den i begge ender, så den bliver helt snoret. Tag fat i den snoede strimmel og sno den to gange cirka rundt om din pegefinger og langemand. Den sidste del af strimlen strækker du ind over og sætter fast under bunden. Fortsæt med resten. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plastik over og derefter et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.

Bagning af kardemommesnurrer.

  • Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 210 grader alm. ovn.
  • Pensl kardemummesnurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i den varme ovn, i cirka 12-13 minutter.
  • Mens de er i ovnen, skal du lave din sirup. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 1-2 minutter.
  • Når kardemommesnurrerne er færdige, pensles de varme snurrer med sirup. Drys med perlesukker og resten af kardemomme.
  • Lad dem køle af og nyd. Velbekomme.

Lad jer endelig ikke skræmme af, at det man lyde besværligt at snurre kardemommesnurrerne. Det gør ikke så meget, hvis de ikke bliver helt perfekte. Panik heller ikke, hvis der skulle ryge en smule fyld ud under bagningen, der er tilpas meget fyld i disse snurrer. Så de bliver på ingen måde tørre.

Den fine overflade kommer af, at de pensles med æg inden bagning. Efter bagning pensles snurrerne med sukker-lage, som giver dem en blank overflade.

Kardemommesnurrer
Kardemommesnurrer

Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

39 Kommentarer

Alberthe 20. november 2021 - 15:09

De ser vildt lækre ud! Egner de sig til frys? I så fald, ville du anbefale at man fryser dem ned før eller efter bagningen? ☺️

Reply
Stinna 21. november 2021 - 09:21

Hej – jeg fryser dem ned efter bagning :-)

Reply
Mette 22. januar 2022 - 18:24

De skal bages! Men kan man lave dejen dagen før, så de hæver hele natten?

Reply
Stinna 24. januar 2022 - 09:06

Hej – dejligt at høre. Det har jeg ikke forsøgt, men mon ikke? Du skal bruge en del mindre gær så :-)

Reply
Ine 7. august 2022 - 13:29

Hei fra Norge, disse var utrolig gode,

Reply
Stinna 20. august 2022 - 08:57

Tusind tak :-)

Reply
Louise Vissing Jakobsen 21. marts 2022 - 14:42

5 stars
Har netop lavet en portion og de er fantastiske

Reply
Stinna 21. marts 2022 - 20:10

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Marie 3. maj 2022 - 20:07

Skal man bruge samme mængde kardemomme, hvis man bruger alm. stødt i stedet for kapsler? :)

Reply
Stinna 4. maj 2022 - 16:15

Hej,
jeg har ikke forsøgt opskriften med almindelig stødt kardemomme. Men det tror jeg passer :-)

Reply
Kristina 23. november 2022 - 10:27

Hej
Virkelig lækre kardemommesnurrer! Jeg har fået dem af en kollega, som efterfølgende har delt din opskrift med mig. Nu vil jeg forsøge at gøre hende kunsten efter og forberede disse til fødselsdag i weekenden. Jeg vil lave dem i morgen og fryse ned, så de er klar.
Vil du så anbefale, at man pensler dem med sukkerlage efter bagning, ligesom opskriften siger? Eller skal jeg vente med sukkerlagen, til jeg har genopvarmet dem på selve fødselsdagen?

Og har du mon et tip til genopvarmning? Skal de tø helt først?

På forhånd tak!
Venlig hilsen Kristina

Reply
Stinna 24. november 2022 - 15:26

Hvor dejligt ! Jeg ville nok pensle dem med det samme. Jeg kommer dem oftest frosne i ovnen – eller lader dem tø en smule op inden :-)

Reply
Søren 18. december 2022 - 14:08

Hej Stinna – Ser lækre ud, og meget a la Junos. Jeg bager dem et par dage før vi skal bruge dem, og tænker at fryse dem ned med det samme når de kommer ud af ovnen. Hvad giver du dem i grader og tid, hvis du sætter dem i ovnen frosne? Mange hilsner /Søren

Reply
Stinna 22. december 2022 - 20:35

Tusind tak. Jeg mindes det bare er 200 grader til de er lune :-)

Reply
Ida 3. januar 2023 - 16:05

5 stars
Efter nøje gennemsyn af samtlige opskrifter på nettet faldt valget på disse af Stinna. De bedste jeg har bagt og smagt til dato!

Reply
Stinna 3. januar 2023 - 17:15

Ej hvor dejligt – tak! :-)

Reply
Grethe Petersen 20. januar 2023 - 15:39

Superlækre snurrer, men har du et trick til at holde remoncen inde i snurrerne? Har prøvet med lidt ekstra maizena, men det hjalp ikke.

Reply
Stinna 23. januar 2023 - 19:01

Tusind tak. Æv, løb der meget ud?
Det plejer der ikke. Ellers burde marcipan kunne være løsningen.

Reply
Sarwat 26. februar 2023 - 21:02

5 stars
Fik lavet dem til brunch i dag – lod dejen hæve i køleskabet natten over og brugte 15 g gær.
Der er de bedste kardemommesnurrer jeg har smagt. Det var 100% tiden værd at knuse kardemommekapsler og sortere skaller fra
Jeg kommer så meget til at gemme denne opskrift til fremtiden. Det er en keeper ☺️

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:30

Sikke en skøn kommentar! Tak :-)

Reply
Julie 2. marts 2023 - 21:47

Hej Stinna
Jeg er lidt i tvivl – er der både alm. stødt kardemomme og hel kardemomme du selv knuser i opskriften? Det er kun under remoncen det nævnes, at det er hel kardemomme man selv knuser :-)

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:28

Hej, ja lige netop. Du kan dog godt bruge knust til begge dele :-)

Reply
Marianne Larsen 18. maj 2023 - 17:20

5 stars
Lækker smagfuld opskrift
Jeg kom 60g hvid chokolade i

Reply
Stinna 19. maj 2023 - 11:26

Tak. Det lyder skønt, det må jeg prøve :-)

Reply
Helena Kristiansen 9. juni 2023 - 06:10

Kan man lave dem uden røremaskine?

Reply
Merve 26. august 2023 - 16:10

Sindssyg god opskrift! Efterhævningen er mindst ligeså vigtigt som før.

Reply
Stinna 30. august 2023 - 08:09

Tusind tusind tak :-)

Reply
Camilla 20. oktober 2023 - 10:08

Mange tak for din opskrift. Hver gang jeg rejser til Norge skal jeg forbi den lokale bager efter kardemommesnurrer eller kanelsnurrer. Nu ville jeg selv prøve at bage dem, så jeg kan mindes de gode smagsoplevelser og det skete med denne opskrift, mums!

Reply
Stinna 20. oktober 2023 - 14:11

Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :-)

Reply
Uffe 29. oktober 2023 - 07:26

5 stars
OK….. jeg er solgt…
Jeg bagte i går og det er noget af det mest velsmagende bagværk jeg har lavet.
Jeg er ikke totalt vild med Kardemomme, så skruede lidt ned for mængden.
Jeg kom ikke helt i mål med formen, for de åbner sig lidt op. Tror jeg skal være mere OBS på at få begge ender ind under dejen.
Jeg varmede et par stykker i ovnen i dag og de smager stadig fantastisk.
Så 5 store stjerner herfra.
Nu nærmer julen sig, så glæder mig til at prøve at lave julesnurrer.

Reply
Stinna 30. oktober 2023 - 13:19

Sikke en dejlig kommmetar :-) SÅ dejligt at opskriften kunne bruges.

Reply
Mia 25. november 2023 - 17:00

5 stars
Virklig lækker meget god siger familien

Reply
Stinna 29. november 2023 - 10:16

Tusind tak for det :-)

Reply
Cecilie 7. januar 2024 - 13:46

Kan man undlade æg? ☺️

Reply
Stinna 10. januar 2024 - 13:54

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Solveig Holst Jensen 2. april 2024 - 16:32

Det var dog til dato den ringeste opskrift . Den mest klistrede dej hvorpå der skal smøres den tørreste remonce ud på. Det er fuldstændig umuligt.
Hele møget endte i en endnu større klistret klump.
Nej tak til denne opskrift en anden gang.
Sagt fra en ellers veldreven og erfaren køkkenassistent.

Reply
Stinna 3. april 2024 - 11:58

Hej, det er jeg da ked af at høre. Øv! Det er ellers én af de opskrifter, som jeg får bedst tilbagemeldinger på.
Der er jo stor forskel på mel. Ville dejen slet ikke slippe efter en tur i røremaskine?
Jeg håber du vil prøve mine andre opskrifter.
De bedste hilsner,
Stinna

Reply
Helena 12. april 2024 - 15:43

Hej :)

Kom ved en fejl til at kommentere på en andens kommentar.

Kan man bage dem aftenen før de skal serveres? Skal til brunch i morgen, og har ikke tid til at bage dem i morgen tidlig.

Reply
Stinna 15. april 2024 - 15:37

Beklager, har først set din besked nu :-) Hvad endte du med? Jeg fryser altid gærdejs-bagværk ned, hvis det ikke spises samme dag.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.