Kardemommesnurrer er én af mine egne favoritter. De intense smag af kardemomme er helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer er fedtede, saftige og på ingen måde tørre.

Opskrift på kardemommesnurrer
Hvis I endnu ikke har smagt kardemommesnurrer, så kan jeg kun anbefale jer at prøve dem. De minder om de klassiske kanelsnurrer, men kanel er skiftet ud med kardemomme. Jeg smagte dem første gang i Sverige, hvor de kalder dem for kardemommebullar. Siden har mange bagerier herhjemme fået kardemommesnurrer og jeg køber dem ofte. Men nu har jeg endelig fået lavet en opskrift, som er mindst ligeså god som de købte.
Den fantastiske smag fra kardemomme kommer fra kardemommekapsler, som købes hele og knuses. De købes ofte i større supermarkeder og kræver, at du har en morter til at knuse dem. Men det er hele arbejdet værd, for det giver den lækreste smag.
Jeg bruger en hel pakke kardemommekapsler, hvor jeg fjerner skallen og morter dem alle. Jeg bruger dem både i dejen og i remoncen – og det sidste drysses på sammen med perlesukker. Du kan godt bruge alm. stødt kardemomme i dejen, men jeg vil anbefale kardemommekapsler i remoncen.
Kardemommesnurrer
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl kold sødmælk
- 75 g sukker
- 1 stk. æg
- 2 tsk. kardemomme
- 500 g hvedemel (evt et par spsk. mere.)
- 1 lille tsk. salt
- 80 g smør (stuetempereret)
Remonce
- 100 g smør, blødt
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. kardemomme (som du selv har knust)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 drys salt
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- 1 dl vand
- 0,5 dl sukker
- perlesukker
- 1 spsk. kardemomme
Sådan gør du
Dej
- Start med at opløse gær i kold mælk. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt mel og lad dejen røres sammen i et minut. Tilsæt salt og lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter, til den er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen sammen kort, til den er blank og skinnende.
- Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i 1 time.
Remonce
- Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål. Sørg for ikke at røre for meget i den, men blot så det samles. Sæt det til side.
Kardemommesnurrer
- Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel.
- Smør nu remoncen ud i et tyndt lag. Min remonce er en smule tør, så den skal blot fordeles i et tyndt lag. Fold dejen ind over sig selv, så du starter med 1/3 og derefter den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul forsigtigt på dejen, så dejen bliver længere og du kan skære lidt længere strimler.
- Skær tynde strimler af dejen (cirka 1,5 cm), så du har cirka 18 strimler af dejen.
- Tag nu hver strimmel og sno den i begge ender, så den bliver helt snoret. Tag fat i den snoede strimmel og sno den to gange cirka rundt om din pegefinger og langemand. Den sidste del af strimlen strækker du ind over og sætter fast under bunden. Fortsæt med resten. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plastik over og derefter et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
Bagning af kardemommesnurrer.
- Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 210 grader alm. ovn.
- Pensl kardemummesnurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i den varme ovn, i cirka 12-13 minutter.
- Mens de er i ovnen, skal du lave din sirup. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 1-2 minutter.
- Når kardemommesnurrerne er færdige, pensles de varme snurrer med sirup. Drys med perlesukker og resten af kardemomme.
- Lad dem køle af og nyd. Velbekomme.
Lad jer endelig ikke skræmme af, at det man lyde besværligt at snurre kardemommesnurrerne. Det gør ikke så meget, hvis de ikke bliver helt perfekte. Panik heller ikke, hvis der skulle ryge en smule fyld ud under bagningen, der er tilpas meget fyld i disse snurrer. Så de bliver på ingen måde tørre.
Den fine overflade kommer af, at de pensles med æg inden bagning. Efter bagning pensles snurrerne med sukker-lage, som giver dem en blank overflade.


Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
24 Kommentarer
De ser vildt lækre ud! Egner de sig til frys? I så fald, ville du anbefale at man fryser dem ned før eller efter bagningen? ☺️
Hej – jeg fryser dem ned efter bagning :-)
De skal bages! Men kan man lave dejen dagen før, så de hæver hele natten?
Hej – dejligt at høre. Det har jeg ikke forsøgt, men mon ikke? Du skal bruge en del mindre gær så :-)
Hei fra Norge, disse var utrolig gode,
Tusind tak :-)
Har netop lavet en portion og de er fantastiske
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Skal man bruge samme mængde kardemomme, hvis man bruger alm. stødt i stedet for kapsler? :)
Hej,
jeg har ikke forsøgt opskriften med almindelig stødt kardemomme. Men det tror jeg passer :-)
Hej
Virkelig lækre kardemommesnurrer! Jeg har fået dem af en kollega, som efterfølgende har delt din opskrift med mig. Nu vil jeg forsøge at gøre hende kunsten efter og forberede disse til fødselsdag i weekenden. Jeg vil lave dem i morgen og fryse ned, så de er klar.
Vil du så anbefale, at man pensler dem med sukkerlage efter bagning, ligesom opskriften siger? Eller skal jeg vente med sukkerlagen, til jeg har genopvarmet dem på selve fødselsdagen?
Og har du mon et tip til genopvarmning? Skal de tø helt først?
På forhånd tak!
Venlig hilsen Kristina
Hvor dejligt ! Jeg ville nok pensle dem med det samme. Jeg kommer dem oftest frosne i ovnen – eller lader dem tø en smule op inden :-)
Hej Stinna – Ser lækre ud, og meget a la Junos. Jeg bager dem et par dage før vi skal bruge dem, og tænker at fryse dem ned med det samme når de kommer ud af ovnen. Hvad giver du dem i grader og tid, hvis du sætter dem i ovnen frosne? Mange hilsner /Søren
Tusind tak. Jeg mindes det bare er 200 grader til de er lune :-)
Efter nøje gennemsyn af samtlige opskrifter på nettet faldt valget på disse af Stinna. De bedste jeg har bagt og smagt til dato!
Ej hvor dejligt – tak! :-)
Superlækre snurrer, men har du et trick til at holde remoncen inde i snurrerne? Har prøvet med lidt ekstra maizena, men det hjalp ikke.
Tusind tak. Æv, løb der meget ud?
Det plejer der ikke. Ellers burde marcipan kunne være løsningen.
Fik lavet dem til brunch i dag – lod dejen hæve i køleskabet natten over og brugte 15 g gær.
Der er de bedste kardemommesnurrer jeg har smagt. Det var 100% tiden værd at knuse kardemommekapsler og sortere skaller fra
Jeg kommer så meget til at gemme denne opskrift til fremtiden. Det er en keeper ☺️
Sikke en skøn kommentar! Tak :-)
Hej Stinna
Jeg er lidt i tvivl – er der både alm. stødt kardemomme og hel kardemomme du selv knuser i opskriften? Det er kun under remoncen det nævnes, at det er hel kardemomme man selv knuser :-)
Hej, ja lige netop. Du kan dog godt bruge knust til begge dele :-)
Lækker smagfuld opskrift
Jeg kom 60g hvid chokolade i
Tak. Det lyder skønt, det må jeg prøve :-)