Kardemommesnurrer er én af mine egne favoritter. De intense smag af kardemomme er helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer er fedtede, saftige og på ingen måde tørre.
Opskrift på kardemommesnurrer
Hvis I endnu ikke har smagt kardemommesnurrer, så kan jeg kun anbefale jer at prøve dem. De minder om de klassiske kanelsnurrer, men kanel er skiftet ud med kardemomme. Jeg smagte dem første gang i Sverige, hvor de kalder dem for kardemommebullar. Siden har mange bagerier herhjemme fået kardemommesnurrer og jeg køber dem ofte. Men nu har jeg endelig fået lavet en opskrift, som er mindst ligeså god som de købte.
Den fantastiske smag fra kardemomme kommer fra kardemommekapsler, som købes hele og knuses. De købes ofte i større supermarkeder og kræver, at du har en morter til at knuse dem. Men det er hele arbejdet værd, for det giver den lækreste smag.
Jeg bruger en hel pakke kardemommekapsler, hvor jeg fjerner skallen og morter dem alle. Jeg bruger dem både i dejen og i remoncen – og det sidste drysses på sammen med perlesukker. Du kan godt bruge alm. stødt kardemomme i dejen, men jeg vil anbefale kardemommekapsler i remoncen. Til denne opskrift bruger jeg min røremaskine (reklamelink).
Kardemommesnurrer
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl kold sødmælk
- 75 g sukker
- 1 stk. æg
- 2 tsk. kardemomme
- 500 g hvedemel (evt et par spsk. mere.)
- 1 lille tsk. salt
- 80 g smør (stuetempereret)
Remonce
- 100 g smør, blødt
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. kardemomme (som du selv har knust)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 drys salt
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- 1 dl vand
- 0,5 dl sukker
- perlesukker
- 1 spsk. kardemomme
Sådan gør du
Dej
- Start med at opløse gær i kold mælk. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt mel og lad dejen røres sammen i et minut. Tilsæt salt og lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter, til den er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen sammen kort, til den er blank og skinnende.
- Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i 1 time.
Remonce
- Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål. Sørg for ikke at røre for meget i den, men blot så det samles. Sæt det til side.
Kardemommesnurrer
- Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel.
- Smør nu remoncen ud i et tyndt lag. Min remonce er en smule tør, så den skal blot fordeles i et tyndt lag. Fold dejen ind over sig selv, så du starter med 1/3 og derefter den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul forsigtigt på dejen, så dejen bliver længere og du kan skære lidt længere strimler.
- Skær tynde strimler af dejen (cirka 1,5 cm), så du har cirka 18 strimler af dejen.
- Tag nu hver strimmel og sno den i begge ender, så den bliver helt snoret. Tag fat i den snoede strimmel og sno den to gange cirka rundt om din pegefinger og langemand. Den sidste del af strimlen strækker du ind over og sætter fast under bunden. Fortsæt med resten. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plastik over og derefter et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
Bagning af kardemommesnurrer.
- Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 210 grader alm. ovn.
- Pensl kardemummesnurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i den varme ovn, i cirka 12-13 minutter.
- Mens de er i ovnen, skal du lave din sirup. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 1-2 minutter.
- Når kardemommesnurrerne er færdige, pensles de varme snurrer med sirup. Drys med perlesukker og resten af kardemomme.
- Lad dem køle af og nyd. Velbekomme.
Lad jer endelig ikke skræmme af, at det man lyde besværligt at snurre kardemommesnurrerne. Det gør ikke så meget, hvis de ikke bliver helt perfekte. Panik heller ikke, hvis der skulle ryge en smule fyld ud under bagningen, der er tilpas meget fyld i disse snurrer. Så de bliver på ingen måde tørre.
Den fine overflade kommer af, at de pensles med æg inden bagning. Efter bagning pensles snurrerne med sukker-lage, som giver dem en blank overflade.
Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
49 Kommentarer
De ser vildt lækre ud! Egner de sig til frys? I så fald, ville du anbefale at man fryser dem ned før eller efter bagningen? ☺️
Hej – jeg fryser dem ned efter bagning :-)
De skal bages! Men kan man lave dejen dagen før, så de hæver hele natten?
Hej – dejligt at høre. Det har jeg ikke forsøgt, men mon ikke? Du skal bruge en del mindre gær så :-)
Hei fra Norge, disse var utrolig gode,
Tusind tak :-)
Har netop lavet en portion og de er fantastiske
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Skal man bruge samme mængde kardemomme, hvis man bruger alm. stødt i stedet for kapsler? :)
Hej,
jeg har ikke forsøgt opskriften med almindelig stødt kardemomme. Men det tror jeg passer :-)
Hej
Virkelig lækre kardemommesnurrer! Jeg har fået dem af en kollega, som efterfølgende har delt din opskrift med mig. Nu vil jeg forsøge at gøre hende kunsten efter og forberede disse til fødselsdag i weekenden. Jeg vil lave dem i morgen og fryse ned, så de er klar.
Vil du så anbefale, at man pensler dem med sukkerlage efter bagning, ligesom opskriften siger? Eller skal jeg vente med sukkerlagen, til jeg har genopvarmet dem på selve fødselsdagen?
Og har du mon et tip til genopvarmning? Skal de tø helt først?
På forhånd tak!
Venlig hilsen Kristina
Hvor dejligt ! Jeg ville nok pensle dem med det samme. Jeg kommer dem oftest frosne i ovnen – eller lader dem tø en smule op inden :-)
Hej Stinna – Ser lækre ud, og meget a la Junos. Jeg bager dem et par dage før vi skal bruge dem, og tænker at fryse dem ned med det samme når de kommer ud af ovnen. Hvad giver du dem i grader og tid, hvis du sætter dem i ovnen frosne? Mange hilsner /Søren
Tusind tak. Jeg mindes det bare er 200 grader til de er lune :-)
Efter nøje gennemsyn af samtlige opskrifter på nettet faldt valget på disse af Stinna. De bedste jeg har bagt og smagt til dato!
Ej hvor dejligt – tak! :-)
Superlækre snurrer, men har du et trick til at holde remoncen inde i snurrerne? Har prøvet med lidt ekstra maizena, men det hjalp ikke.
Tusind tak. Æv, løb der meget ud?
Det plejer der ikke. Ellers burde marcipan kunne være løsningen.
Fik lavet dem til brunch i dag – lod dejen hæve i køleskabet natten over og brugte 15 g gær.
Der er de bedste kardemommesnurrer jeg har smagt. Det var 100% tiden værd at knuse kardemommekapsler og sortere skaller fra
Jeg kommer så meget til at gemme denne opskrift til fremtiden. Det er en keeper ☺️
Sikke en skøn kommentar! Tak :-)
Hej Stinna
Jeg er lidt i tvivl – er der både alm. stødt kardemomme og hel kardemomme du selv knuser i opskriften? Det er kun under remoncen det nævnes, at det er hel kardemomme man selv knuser :-)
Hej, ja lige netop. Du kan dog godt bruge knust til begge dele :-)
Lækker smagfuld opskrift
Jeg kom 60g hvid chokolade i
Tak. Det lyder skønt, det må jeg prøve :-)
Kan man lave dem uden røremaskine?
Sindssyg god opskrift! Efterhævningen er mindst ligeså vigtigt som før.
Tusind tusind tak :-)
Mange tak for din opskrift. Hver gang jeg rejser til Norge skal jeg forbi den lokale bager efter kardemommesnurrer eller kanelsnurrer. Nu ville jeg selv prøve at bage dem, så jeg kan mindes de gode smagsoplevelser og det skete med denne opskrift, mums!
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak :-)
OK….. jeg er solgt…
Jeg bagte i går og det er noget af det mest velsmagende bagværk jeg har lavet.
Jeg er ikke totalt vild med Kardemomme, så skruede lidt ned for mængden.
Jeg kom ikke helt i mål med formen, for de åbner sig lidt op. Tror jeg skal være mere OBS på at få begge ender ind under dejen.
Jeg varmede et par stykker i ovnen i dag og de smager stadig fantastisk.
Så 5 store stjerner herfra.
Nu nærmer julen sig, så glæder mig til at prøve at lave julesnurrer.
Sikke en dejlig kommmetar :-) SÅ dejligt at opskriften kunne bruges.
Virklig lækker meget god siger familien
Tusind tak for det :-)
Kan man undlade æg? ☺️
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Det var dog til dato den ringeste opskrift . Den mest klistrede dej hvorpå der skal smøres den tørreste remonce ud på. Det er fuldstændig umuligt.
Hele møget endte i en endnu større klistret klump.
Nej tak til denne opskrift en anden gang.
Sagt fra en ellers veldreven og erfaren køkkenassistent.
Hej, det er jeg da ked af at høre. Øv! Det er ellers én af de opskrifter, som jeg får bedst tilbagemeldinger på.
Der er jo stor forskel på mel. Ville dejen slet ikke slippe efter en tur i røremaskine?
Jeg håber du vil prøve mine andre opskrifter.
De bedste hilsner,
Stinna
Hej :)
Kom ved en fejl til at kommentere på en andens kommentar.
Kan man bage dem aftenen før de skal serveres? Skal til brunch i morgen, og har ikke tid til at bage dem i morgen tidlig.
Beklager, har først set din besked nu :-) Hvad endte du med? Jeg fryser altid gærdejs-bagværk ned, hvis det ikke spises samme dag.
OMG, De er så lækre!!!! Bedste opskrift at lave når jeg aldrig har lavet kardemomme snurrer.
Jeg har et par kommentarer, hvoraf de ene er et forslag: min dej behøvede omkring 1 dl ekstra mælk, men det kan jo være pga min mels sugeevne. Jeg skulle have brugt mere kardemomme, for min kardemomme var nogle år gammelt (havde glemt den i køleskabet bag alle glas…).
Det var umuligt at smøre remoncen pga. tykkelsen, som du godt nok nævnte, så hos mig det blev bare tæt-anbragte smurte klatter.
Jeg havde desuden lidt travlt da jeg fulgte trinene, og jeg kom til at blande hele penslingsingredienserne sammen! Du kunne måske dele ingredienserne i pensling 1 og pensling 2 for at undgå at spilde mad, hvis man er ligesom mig
Tusind tak for lækker opskrift.
Hvor dejligt opskriften kunne bruges :-)
Og tak for dine tilbagemeldinger, tænker at de er ganske gode for andre også :-)
Tak for en fantastisk lækker opskrift!
Jeg serverede dem for mine fødselsdagsgæster til et morgenbord. Jeg lavede dem dagen før og gav dem 10 minutter min, hvorefter de kom i fryseren. Tig dem ud af fryseren næste morgen og gav dem 6-7 min til de havde fået farve, hvorefter de fik sukkerlage og rørsukker. Det var et kæmpe hit!
Hvor dejligt at de blev gode :-) Tak!
Hejsa, kan man bruge koldt vand i stedet for mælk?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Har lige været i København..min søster baked cardemom snurrer ..de bedste &equally good as Juno’s..ga mig opskriften ..though hers got no eggs in dough..?tænker got to try yours& would you be able to tell how much Tørt gær skulle bruges da man sjælden findes fresh yeast her I So Calif..Takpå forhånd
Hej, hvor dejligt. Der er æg i denne opskrift. Men måske de kan undlades.
Jeg bager desværre aldrig med tørgær, så det ved jeg desværre ikke :-)
De ser for lækre ud. Lige et spørgsmål, når der skal æltes smør i dejen, gør du det på køkkenbordet eller stadig i røremaskinen? :-)
Hej, det er stadig på røremaskine :-)