Kanelsneglekage

af Stinna

Kanelsneglekage er den perfekte kage til dig, som elsker kanelsnegle – men som ikke lige orker at skulle lave en gærdej. Denne kanelsneglekage er nemlig utrolig nem at lave og smager skønt. Især med glasur på.

Opskrift på kanelsneglekage

Kanelsneglekagen er lavet af en simpel vaniljekage, som er toppet med lækker kanelremonce. Når kagen er bagt, smager den lidt ala kanelsnegle og er derfor perfekt til dig, som elsker kanelsnegle. Men ved denne opskrift undgår du hævetider og at skulle rulle dej ud. Selve kagen er min opskrift på min mormors drømmekage, men toppingen er skiftet ud med kanelremonce.

Kanelsneglekage

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 12 stykker
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Vaniljebund

  • 50 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 2 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel

Kanelremonce

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Start med at smelte smør og mælk sammen i en gryde.
  • Lad blandingen køle ned, til det er lunkent (mærk med en lillefinger).
  • Med en elpisker piskes sukker og æg helt luftigt sammen.
  • Vend smørblandingen i æggemassen.
  • Kom derefter mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Bland det godt sammen.
  • Rør det forsigtigt rundt i æggemassen. Det er vigtigt ikke at røre for meget i det.
  • Lav remoncen ved at blande det hele sammen i en skål.
  • Fordel kagedejen i en bageform med bagepapir.
  • Fordel derefter remoncen i små ‘klatter’ på toppen. Fordel det gerne en smule med et grillspyd eller lignende.
  • Bages midt i ovnen i cirka 25-30 minutter. Hold øje med kagen. Den må endelig ikke få for længe. Prik i den med et grillspyd.
  • Lad den køle af og spises derefter.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.

3 Kommentarer

Julesnegle - kanelsnegle med æble og marcipan 14. november 2024 - 13:36

[…] med julekrydderier, æble og marcipan. Disse julesnegle minder om mine lækre kanelsnegle – men i en virkelig skøn […]

Reply
Jannie 24. juni 2025 - 19:35

Ser super lækkert ud. Kan den mon laves aftenen før, den skal serveres til brunch?

Reply
Stinna 4. juli 2025 - 15:21

Det har jeg ikke forsøgt :-) Men mon ikke?

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.