216


Sund julekage er en sundere kage med dadler, nødder, varme krydderier og chokoladetopping.

Opskrift på sund julekage
Denne kage leder tankerne hen på jul, med sine smage af kanel, nødder og kardemomme. Men den er ligeså lækker en kold efterårsdag – eller endda hele året. Jeg har valgt at kalde den for en sundere kage, da den er sødet med dadler og er fyldt med andre skønne mættende ingredienser, såsom mandler, valnødder, æg og havregryn.
Sund julekage
Servings: 6 portioner
Ingredienser
- 200 g dadler uden sten
- 100 g valnødder
- 50 g mandler
- 4 stk. æg
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 gram havregryn
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk. bagepulver
- 1 stk. groftrevet æble
Topping
- 100 gram chokolade 85%
- mandelflager
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Start med at komme dadler, valnødder og mandler i en foodprocessor. Hak det helt fint sammen.
- Tilføj æg, krydderier, havregryn, smeltet smør og bagepulver. Blend det godt sammen.
- Tilføj groftrevet æble og vend det sammen.
- Fordel dejen i en lille springform med bagepapir i (cirka 18 cm).
- Bag kagen midt i ovnen i cirka 30 minutter. Hold øje med den, den må endelig ikke få for længe i ovnen.
- Tag kagen ud og fordel chokoladen på en varme kage, så det smelter. Smør det ud med en ske. Drys med nøddeflager
- Lad kagen køle af før den spises.
Andre sundere opskrifter
Leder du efter andre sundere lækkerier? Så er min sundere kanelstjerne eller kanelsnegle med dadelfyld måske noget for dig?

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

