Kanelsnegle med dadelfyld

af Stinna

Kanelsnegle med dadelfyld er lækre, snaskede kanelsnegle uden tilsat sukker. I stedet for den klassiske remonce med brun farin, er disse kanelsnegle nemlig lavet med en remonce af kanel, dadler og smør.

Opskrift på kanelsnegle med dadelfyld

Herhjemme er vi vilde med kanelsnegle! Faktisk er det nok dén kage, som jeg allerbedst kan lide. For der er intet mere fristende en svampede, snaskede nybagte kanelsnegle. I denne opskrift har jeg taget udgangspunkt i mine sundere kanelsnegle, men alligevel lavet dem en smule anderledes. Disse kanelsnegle er nemlig lavet med en klassisk hvid gærdej, men jeg har forsøgt at gøre remoncen en anelse sundere. For i stedet for at bruge brun farin, har jeg brugt dadler til at søde med. Som min kæreste sagde, så gør det dem næsten endnu mere snaskede og fedtede – på den rigtige måde.

Så elsker du også bløde og smagfulde kanelsnegle, så tøv ikke med at bage disse. De kan sagtens fryses ned og smager vidunderligt efter en tur i mikroovnen eller endda i ovnen. Som med alt andet gærdej, vil jeg anbefale at du fryser det ned så snart det er bagt, hvis det ikke skal spises med det samme.

Kanelsnegle med dadelfyld

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 18 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 25 g smør smeltet
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 325-350 g hvedemel evt. mere
  • 1 stk. æggeblomme til pensling

Remonce

  • 200 g bløde dadler uden sten
  • 100 g smør
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, smeltet smør, æg og agavesirup i skålen.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne. Tilsæt evt. mere mel.
  • Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.

Remonce

  • Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  • Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  • Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  • Rul nu dejen sammen.
  • Skær stykker af dejen, så du har cirka 18 stykker.
  • Kom sneglene i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. De skal stå lidt tæt, men ikke helt op ad hinanden, der skal være plads til at de hæver.
  • Lad dem hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensl kanelsneglene med æggeblomme, og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er flot gyldne. Måske de skal have længere i din ovn, så hold øje med dem og mærk på dem, om de føles færdige.
  • Lad dem køle af og spises. Top dem evt. med glasur.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.