Sundere kanelstjerne

af Stinna

Sundere kanelstjerneSundere kanelstjerne. Nu har jeg efterhånden set denne smukke form flere steder og jeg har længe haft lyst til at prøve denne kage. Så da nogle søde studieveninder kom forbi i dag for at skrive opgave, tænkte jeg at det var oplagt at bage denne kage – så kunne de nemlig både være med til at bage den og smage den.

Selve dejen er inspireret af kanelsnurrerne fra vores kogebog. Der er dog lavet lidt om, da jeg tænkte at denne dej nok havde brug for at være lidt mere smidig. Fyldet er lavet af smør og dadler – samt selvfølgelig kanel!

Kagen her er en sundere variant af de almindelige kanelsnegle, men der er altså stadig tale om en kage. Nyd den drik en god kop kaffe til. Min veninde var ihvertfald ret begejstret og efter første bid udbrød hun ‘ hold kæft, hvor smager den godt‘. Jeg håber at I vil give den en chance.

Sundere kanelstjerneKanelstjernen er ikke noget jeg har fundet på og derfor har jeg også haft brug for at se, hvordan dælen man kunne få så flot en facon på en kanelkage. Jeg har derfor været forbi DR og læst beskrivelsen af Blomsterbergs kanelstjerne, hvor der er beskrevet hvordan man skærer kagen og folder den. Det er meget nemmere end det lyder – så lad jer ikke skræmme! Ellers så kan I prøve at søge på youtube, der ved jeg også, at der er flere videoer af kanelstjerner.

Nu vil jeg sætte mig og skrive resten af min opgave færdig. Alt imens jeg har benene oppe og nyder et stykke af denne. Hav en skøn weekend!

Nu til min opskrift på en sundere kanelstjerne.

 

Sundere kanelstjerne
  • 20g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. agavesirup eller honning
  • 1 æg
  • 30g smør, smeltet
  • 1 tsk. kardemomme
  • 250-300g hvedemel
  • 100g groft mel
  • fyld:
  • 12 dadler (de bløde fra æske)
  • 2 spsk. agavesirup eller honning
  • 100g smør
  • 2 spsk. kanel
Fremgangsmåde:
  1. Kom gær og vand i en skål. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt og sirup.
  3. Tilsæt ægget, smeltet smør og kardemomme.
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen. Jeg lavede min dej på en røremaskine, men den kan også laves ved at ælte med hænderne. Dejen skal være fast, men ikke virke alt for tør, men skal kunne slippe hænderne.
  5. Sæt dejen et lunt sted med et viskestykke over i ca. 30 minutter.
  6. Imens laves fyldet.
  7. Fjern sten fra dadlerne og mos dadlerne med en gaffel.
  8. Kom dadler, sirup, blødt smør og kanel i en skål. Bland det hele godt rundt. Jeg brugte hænderne.
  9. Når dejen er hævet, skal stjernen laves.
  10. Del dejen i fire dele.
  11. Rul dejen ud og kom den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Smør med 1/3 af remoncen / fyldet.
  13. Forsæt nu med de andre lag, til alt dejen og remoncen er brugt og der er fire lag. Der skal ikke remonce på det øverste lag.
  14. Sæt nu en stor tallerken ned over og skær kanterne af, så der er en fin rund form.
  15. Sæt et glas i midten. Skær nu fire steder i dejen – kl. 3, 6 , 9 og 12.
  16. Hver del deles nu yderligere i 4. Tag dem to og to, de skal snurres ca. 1 1/4 gang rundt.
  17. Sørg for at enderne er godt samlet.
  18. Kagen pensles med æg og bages i 10-15 minutter i ved 200grader (ikke varmluft).
  19. Spises lun. Velbekomme!

 

 

Sundere kanelstjerne Sundere kanelstjerne Sundere kanelstjerne

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.