Chokoladetrøfler med bønner

af Stinna
Chokoladetrøfler med bønner

Chokoladetrøfler med bønner. Disse fudge-agtige kugler blev lavet forleden, hvor jeg havde haft en lang dag på uni og var virkelig træt. Jeg trængte derfor til noget lækkert, gerne sødt og endte med at lave disse. De er lavet ud fra opskriften på mine sundere cookiedough kugler, men er  nu lavet i en chokoladeversion med kidneybønner.

Trøfler med bønner

Hvis du rynker på næsen over, at der er bønner i, så prøv dem alligevel. De blev spist lynhurtigt herhjemme og min kæreste synes de var virkelig gode og kunne ikke gætte, at der var bønner i. Jeg har valgt at kalde dem chokoladetrøfler, da de er ret kompakte inden i – lidt som chokoladetrøfler eller chokoladefudge.

Opskrift på trøfler med bønner

Herunder kommer opskriften. Der bliver ca. 13-14 stk., alt efter hvor store de laves. De er allerbedst kolde, så sørg for at have dem i køleskabet. I disse har jeg kommet en smule kanel og kardemomme i, sammen med lidt mandelessens. Men du kan komme lige det i du ønsker, dog er jeg ret vild med smagen af mandel i disse.

Chokoladetrøfler med bønner

Forb. tid20 minutter
Hviletid15 minutter
Ret: Søde snacks
Køkken: Sundere søde sager
Antal: 13 stk.
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner
  • 4-5 spsk. agavesirup / kokossirup / ahornsirup
  • 100 g mandler
  • ét lille drys salt
  • 2 spsk. peanutbutter
  • lidt kardemomme
  • lidt kanel
  • 2-3 spsk. kakaopulver kom lidt i ad gangen, der er forskel på smagen
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • lidt mandelessens
  • 80-100 til chokolade til overtræk jeg brugte en 70% – tilsæt evt. 1 spsk.kokosolie, for en tyndere chokolade

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne grundigt.
  • Kom mandler i en minihakker/foodprocessor og blend det fint.
  • Tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade) til minihakkeren og blend det, til det har en ensartet konsistens.
  • Sæt dejen i køleskabet (eller gerne fryseren) i et kvarters tid.
  • Dejen kan nu trilles til kugler, som overtrækkes med smeltet chokolade.
  • Jeg smelter chokolade over vandbad eller direkte i en gryde. Jeg bruger så en ske og en gaffel, hvor jeg kommer én kugle ad gangen ned i skålen og vender den rundt med skeen, hvorefter jeg bruger ske og gaffel til at få den op igen.
  • Placer de overtrukne kugler på en tallerken beklædt med bagepapir.
  • Sættes på køl og spises kolde.
  • Velbekomme.

Noter

Trøflerne smager bedst når de spises helt kolde fra køleskabet.
Trøfler med bønner
Sunde trøfler

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

6 Kommentarer

Anne 13. juni 2018 - 14:15

Ja, ja, ja – hvor ser det SYNDIGT godt ud!

Reply
Stinna 15. juni 2018 - 09:33

Tak :D

Reply
Nathasja 14. april 2019 - 19:46

Skal de være kidney bønner istedet for sorte bønner?

Reply
Stinna 15. april 2019 - 18:50

Du kan bruge begge dele :-)

Reply
Henriette 13. november 2019 - 08:44

Hvad er kalorie indholdet?

Reply
Stinna 15. november 2019 - 15:49

Hej, jeg tæller ikke kalorier. Så det ved jeg ikke :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.