Chokoladetrøfler med bønner. Disse fudge-agtige kugler blev lavet forleden, hvor jeg havde haft en lang dag på uni og var virkelig træt. Jeg trængte derfor til noget lækkert, gerne sødt og endte med at lave disse. De er lavet ud fra opskriften på mine sundere cookiedough kugler, men er nu lavet i en chokoladeversion med kidneybønner.
Trøfler med bønner
Hvis du rynker på næsen over, at der er bønner i, så prøv dem alligevel. De blev spist lynhurtigt herhjemme og min kæreste synes de var virkelig gode og kunne ikke gætte, at der var bønner i. Jeg har valgt at kalde dem chokoladetrøfler, da de er ret kompakte inden i – lidt som chokoladetrøfler eller chokoladefudge.
Opskrift på trøfler med bønner
Herunder kommer opskriften. Der bliver ca. 13-14 stk., alt efter hvor store de laves. De er allerbedst kolde, så sørg for at have dem i køleskabet. I disse har jeg kommet en smule kanel og kardemomme i, sammen med lidt mandelessens. Men du kan komme lige det i du ønsker, dog er jeg ret vild med smagen af mandel i disse.
Chokoladetrøfler med bønner
Ingredienser
- 1 dåse kidneybønner
- 4-5 spsk. agavesirup / kokossirup / ahornsirup
- 100 g mandler
- ét lille drys salt
- 2 spsk. peanutbutter
- lidt kardemomme
- lidt kanel
- 2-3 spsk. kakaopulver kom lidt i ad gangen, der er forskel på smagen
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- lidt mandelessens
- 80-100 til chokolade til overtræk jeg brugte en 70% – tilsæt evt. 1 spsk.kokosolie, for en tyndere chokolade
Sådan gør du
- Skyl bønnerne grundigt.
- Kom mandler i en minihakker/foodprocessor og blend det fint.
- Tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade) til minihakkeren og blend det, til det har en ensartet konsistens.
- Sæt dejen i køleskabet (eller gerne fryseren) i et kvarters tid.
- Dejen kan nu trilles til kugler, som overtrækkes med smeltet chokolade.
- Jeg smelter chokolade over vandbad eller direkte i en gryde. Jeg bruger så en ske og en gaffel, hvor jeg kommer én kugle ad gangen ned i skålen og vender den rundt med skeen, hvorefter jeg bruger ske og gaffel til at få den op igen.
- Placer de overtrukne kugler på en tallerken beklædt med bagepapir.
- Sættes på køl og spises kolde.
- Velbekomme.
Noter
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
6 Kommentarer
Ja, ja, ja – hvor ser det SYNDIGT godt ud!
Tak :D
Skal de være kidney bønner istedet for sorte bønner?
Du kan bruge begge dele :-)
Hvad er kalorie indholdet?
Hej, jeg tæller ikke kalorier. Så det ved jeg ikke :-)