4,1K
På torvet hvor jeg bor, sælger de hver onsdag og lørdag de lækreste grøntsager. I dag da jeg gik forbi, kunne jeg ikke lade være med at købe noget smukt grøntkål. Egentligt laver jeg ikke særlig ofte opskrifter med grønkål, men jeg har én favorit – nemlig grønkåls chips!
Faktisk har jeg allerede en opskrift på disse chips her på bloggen, men den er fra bloggens start og derved trængte opskriften til en fornyelse.
Faktisk består opskriften kun af grønkål, olie og salt. Nemt og lækkert!
Grønkålschips
Antal: 1 plade
Ingredienser
- 6-7 stængler grønkål
- 3 spsk. olievenolie
- ½-1 tsk. salt eller mere, hvis du vil have dem ekstra salte. Smag til undervejs!
Sådan gør du
- Bræk stænglerne af planten.
- Skyl dem grundigt under vandhanen.
- Riv nu bladene i mindre stykker. Du skal kun bruge de grønne blade, ikke den lysegrønne stængel. Lav ikke stykkerne for små, da de krymper meget i ovnen.
- Kom bladene i en skål.
- Hæld 3 spsk olievenolie ud over og drys med salt. Brug hænderne til at blande grundigt, så alle stykker grønkål får lidt olie og salt på.
- Kom alle grønkålsbladene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sørg for at de ikke overlapper hinanden for meget. Du kan med fordel lave én stor portion og lave flere bageplader - de bliver hurtigt spist!
- Sæt bagepladen i ovnen og bag ved 100g varmluft i ca. 30 minutter. Hold godt øje med dem. bagetiden svinger fra ovn til ovn. De skal være knasende sprøde, men må endelig ikke blive mørke - ellers skal du skrue ned på 80 grader.
- Opbevares i en lufttæt beholder - hvis de da ikke spises med det samme.