I dag vil jeg gerne dele opskriften på squash-spaghetti i peberfrugtpesto med jer. Retten lavede jeg for et par uger siden, sammen med min søde veninde Julie.
Normalt når vi ses, så tager vi begge bare lidt forskelligt med, alt efter hvad vi lige har i køleskabet. På den måde finder vi altid på nye retter og får brugt alt der er i køleskabet. Denne gang havde vi til denne ret, som endte med at smage fantastisk.
Opskriften er til 2-3 personer, måske også 4 til en frokost. Server med en skive brød til.
★ SQUASH-PASTA MED PEBERFRUGTPESTO (2-3 PERSONER) ★
Peberfrugt pesto (alternativt kan du bruge en rød-pesto)
6 store soltørrede tomater (dem på glas i olie)
½ dl mandler
3 spsk olivenolie
¼-½ dl parmesan ost (gerne en du selv river)
1 rød peberfrugt
salt
Fremgangsmåde:
- Skær peberfrugt i tern og riv parmesanosten.
- Kom de soltørrede tomater, hele mandler, olivenolie, peberfrugt og parmesanost i en minihakker / blender. Blend til det har konsistens som en pesto, det skal ikke være helt finthakket. Smag til med salt.
Nu skal squash-pastaen laves:
2 squash
1 rød peberfrugt
- Hvis du ejer en maskine eller et julienne-jern, så lav strimler ud af de to squash. På den måde vil de mine om spaghetti i udseende. Hvis du ikke ejer sådan en maskine, så kan du bruge en almindelig kartoffelskræller. Gør det på samme måde, som når du skræller en gulerod.
- Peberfrugten skæres i tern.
Resten:
1 dl ukogt quinoa
30 g pinjekerner
Fremgangsmåde:
- Kog nu 1 dl quinioa efter anvisning på pakken. Lad det køle af efterfølgende eller skyl det med koldt vand.
- Rist pinjekernerne på en tør pande. Giv dem kun lige, til de har fået en gylden farve.
- Nu vendes peberfrugt, squash-spaghetti og quinoa i peberfrugtpestoen. Drys med friskrevet parmesan, salt, peber og de ristede pinjekerner. Velbekomme!