6,8K
Hyben ketchup – skøn opskrift på hjemmelavet ketchup lavet med hyben og tomat. Normalt kan jeg faktisk ikke lide ketchup, men denne hjemmelavede variant smager virkelig forrygende! Min kæreste og jeg lavede for et par uger siden denne lækre ketchup af tomater, æbler og hyben. Den er tilsat de lækreste krydderier og smager perfekt i en hjemmelavet burger eller blot som dip til grønt.
Desværre er hyben-sæsonnen allerede ovre. Men du vil sagtens kunne lave denne ketchup alligevel, bare tilsæt lidt ekstra tomater og æbler.
Da jeg aldrig før har forsøgt mig med en hjemmelavet ketchup, så har jeg fundet inspiration til opskriften herfra.
Opskriften på hjemmelavet ketchup med hyben får du her:
Hyben ketchup
Antal: 1 flaske
Ingredienser
- 500 g tomater
- 1 rød peberfrugt
- 3 æbler
- 25 rensede hybenskaller
- 3 fed hvidløg
- 3 skalotteløg løg
- 1 spsk oliveolie
- 1 dl vand
- 2½ dl økologisk æblecidereddike
- 2 spsk honning
- 1 x 1 cm frisk ingefær
- 10 stk. hele nelliker
- 10 stk. hele sorte peberkorn
- Salt og peber fra kværn
Sådan gør du
- Skyl tomater og del dem i halve.
- Hak løg og hvidløg, det må gerne være groft.
- Kom olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt, men det skal ikke blive brunt.
- Rens hyben - kernerne skal fjernes. Skær dem i halve og kom dem i gryden.
- Fjern kernehuset i æblerne og skær æblerne i tern. Tilsæt dem til gryden.
- Tilsæt tomat, krydderier, hakket ingefær, honning, æblecidereddike og vand.
- Lad det små-koge i ca. 40 minutter. Husk at røre i gryden, så det ikke brænder på.
- Når tomater og hyben er kogt helt ud, blendes massen. Brug en blender eller en stavblender.
- Smag bagefter til med salt og peber.
- Hvis massen er for tyk, så kom en smule mere vand i.
- Varm ketchuppen godt igennem i gryden igen.
- Kom ketchuppen i en skoldet flaske. Opbevares på køl.
4 Kommentarer
Hvor lækkert! Jeg har for første gang lavet blommeketchup i år (og ketchup i det hele taget.) Det er altså ret lækkert med lidt variation til den sædvanlige tomatketchup, og næste år skal jeg da prøve med hybenketchup.
Lyder lækkert med blommeketchup – hvordan laver du det? :-)
Hvor længe kan det holde sig?
2 uger vil jeg skyde på :-)