Så blev det mandag og sikke en weekend jeg har haft. Jeg har holdt fødselsdag hele weekenden, så har fået lavet en masse skøn mad og bagt boller og kage.
I går kom min mors familie på besøg til kage, kaffe og boller. Fordi at flere i min familie ikke spiser gluten og mælk, så skulle kagerne naturligvis være glutenfri og mælkefri. Valget fald på min sunde banankage, som også er min mest populære kage herinde på bloggen. Kagen toppede jeg med pisket soyafløde og friske bær og grofthakket mørk chokolade. Hvis du sagtens tåler mælk, så kan man piske almindeligt fløde – men soyaflødeskum smager rigtig godt!
Herunder deler jeg opskriften på min banankage endnu engang. Jeg har lavet opskriften større end normalt, men hvis du ikke får så mange gæster, så bare halver opskriften og bag kagen i en mindre form.
★ OPSKRIFT PÅ SUND BANANKAGE (8-10 PERSONER) ★
500g banan ( 5 store bananer)
6 æg
200g dadler ( de ‘halv-friske’ der er i grøntafdelingen i en papæske)
4 spsk smeltet kokosolie
lidt salt
200g mandler – eller færdigkøbt mandelmel
100g hakket mørk chokolade (gerne 85% eller derover) *
soyaflødeskum ( den fra alpro som kan piskes)
friske bær og mørk chokolade som topping.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 160grader.
- Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt.
- Mos bananerne godt, gerne i en minihakker.
- Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
- Hak chokoladen groft og rør i.
- Kommes i en 20cm springform med bagepapir.
- Bages i 55 minutter, eller til den er gylden og fast.
- Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.
- Når kagen er kold pyntes den med flødeskum, friske bær og grofthakket chokolade.
Velbekomme.
* for at kagen er helt sukkerfri, så vælg en sukkerfri chokolade eller en på 100%.
17 Kommentarer
Perfekt valg – den er bare så lækker at se på og fin, er vild med pynten! Håber festen var god, har selv lige fejret fødselsdag og vist gaver frem på bloggen – håber din høst var ligeså flot som min :D
– A
Tak skal du have – jeg håber også at du havde en god fødselsdag :-)
Mange tak skal du have :-)
200 gram mandler = med hvor meget mandel mel? Har købt mandel mel. Mere så kagen ikke bliver for tør hvis der kommer for meget mandelmel i . Glæder mig til at lave den til mine gæster i morgen 28/10 – hvis du læser dette inden – det håber jeg :) Tak!
Hej – hvilken type mandelmel har du brugt? Hvis det er almindeligt vil jeg sige 200g, men ved ikke hvis du har købt det fedtreducerede :-) Håber kagen bliver god!
Den almindelige mandelmel, ikke den fedtfattige. Den er i ovnen nu, ser ud til at blive god. Tak for opskriften og for hjælpen -:) God weekend.
Hej Stinna
Nu har jeg lavet denne kage af flere omgange, hvor jeg, ligesom du anbefaler, lader kagen stå natten over i køleskabet. Men det er som om kagen ‘sveder’. Den glinter ovenpå, er det kokosolien? Jeg må duppe den tør, inden jeg kommer flødeskum på. Jeg har begge gange fulgt opskriften nøje, men alligevel sker det. Har du nogle gode råd?
Men derudover smager den fantastisk :)
Hej :-) Det har jeg ikke prøvet. Er det med chokolade på? Alternativt kan du vente med at overtrække den (hvis du altså har chokolade på), da der godt kan komme lidt kondens på chokoladen.
Ellers ved jeg det ikke. Tænker det kan være væske, men synes ikke jeg har prøvet det du skriver. Men godt at den er god alligevel :-)
Nej det er ikke med chokolade på. Så jeg forstår det ikke :/
Det ved jeg desværre ikke hvad skyldes. Kokosolie er helt fast ved de temperaturer, så måske det bare er kondens?:)
Skal den bages ved varmluft eller alm ovn?
Jeg bager den ved alm. ovn :-)
Tror du man vil kunne bruge kagen som lagkagebunde, hvis man skar den over? Kan man fordoble portionen?
Åh det har jeg desværre ingen erfaring med :-)
Okay, måske jeg må prøve det :)
Kan man erstatte mandelmel med alm. hvedemel?
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)