Lidt om at være vegetar på SU

af Stinna

_l4a7975

Jeg har nævnt herinde flere gange, at jeg får en del spørgsmål angående at jeg er vegetar. I skal endelig blive ved med at spørge, jeg vil meget gerne svare på de spørgsmål I nu har. Et af de spørgsmål jeg ofte får, er om det ikke er utrolig dyrt at leve vegetarisk – især med alle de ‘specielle’ ingredienser, mange vegetarer spiser.

Det er mange år siden jeg sidst har spist kød og har været vegetar i alle de år, hvor jeg ikke har boet hjemme. Derfor har jeg så aldrig prøvet andet, men jeg vil alligevel gerne svare på spørgsmålet. Jeg synes ikke, at det er dyrere at være vegetar – faktisk slet ikke. Men det kommer an på, hvordan man handler og hvilken kost man spiser.

Hvis du vil læse mere om at være vegetar, så læs her: Vegetar eller veganer?

Jer der har læst med længe på bloggen ved, at jeg forsøger at undgå dyre ingredienser i mine opskrifter. Jeg bruger fx ikke særlig mange ingredienser fra helsekostbutikker. Ikke fordi jeg ikke vil spise det, men fordi det ofte ikke passer ind i min økonomi. Derfor forsøger jeg at lave opskrifter med ingredienser, som man kan få i alle supermarkeder.

Noget af det jeg især tænker over er, at spise efter sæson. Det lyder måske svært, men jeg køber ofte de grøntsager der er billige  og danske – det vil sige at jeg især lige nu spiser rodfrugter og græskar. En anden ting jeg tænker meget over er, at sørge for at købe stort ind når der er tilbud. På den måde har jeg altid et godt basislager af varer, som jeg bruger ofte. Fx er mit køkkenskab fyldt med bønner, kokosmælk, ris, tomatpuré og lignende. Derudover skal man altså ikke undervurdere frosne grøntsager – de kan bruges fint i rigtig mange ting!

Så alt i alt vil jeg sige, at det slet ikke er dyrt for mig at leve vegetarisk. Det ville det være, hvis jeg købte en masse specielle ingredienser. Men hvis jeg sammenligner med hvad min kæreste spiser, så bruger jeg færre penge fordi jeg undgår kød.

Hvad tænker I?

(billedet er taget af min dygtige moster fra Guldmann&Marker fotografi)

9 Kommentarer

Cecilie Lykke 13. oktober 2016 - 20:29

Det er slet ikke dyrere at spise vegetarisk. Vi har selv skåret meget ned på kødforbruget herhjemme, og jeg vil påstå, at jeg faktisk bruger mindre penge på mad end tidligere.
Jeg prøver oveni at købe økologisk, så bliver det hurtigt meget billigere med grøntsager ;)

Reply
Stinna 14. oktober 2016 - 08:04

Nej – men det tror mange :-) Det er slet ikke så dyrt, som mange tror.

Reply
Cecilie Lykke 13. oktober 2016 - 20:30

Det er slet ikke dyrere at spise vegetarisk. Vi har selv skåret meget ned på kødforbruget herhjemme, og jeg vil påstå, at jeg faktisk bruger mindre penge på mad end tidligere.
Jeg prøver oveni at købe økologisk, så bliver det hurtigt meget billigere med grøntsager og ikke kød;)

Reply
Pernille Edrén 13. oktober 2016 - 21:22

Jeg er ikke vegetar, men spiser vegetarisk flere dage om ugen og “grøntsagsdagene” er da de billige.

Reply
Stinna 14. oktober 2016 - 08:01

Det er de nemlig :-)

Reply
Trine 14. oktober 2016 - 07:25

Bliver nødt til at spørge hvilken neglelak du har på?

Reply
Stinna 14. oktober 2016 - 08:01

Det er Essie – in stitches :-) Den er SÅ fin!

Reply
Rubi 19. november 2019 - 10:40

god blog!

Reply
Stinna 19. november 2019 - 11:52

Mange tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.