Nem rabarberkage med kokos er den lækreste og utrolig nemme kage med rabarber. Kagen kræver ingen dyre ingredienser og er lynhurtig at lave.

Opskrift på nem rabarberkage
Rabarber er noget af det skønneste! Især i en god rabarberkage, hvor de bidrager med lidt syrligt til en sød kage. Normalt bruger jeg marcipan i mine rabarberkager. Men i denne kage har jeg undladt marcipan – og den bliver alligevel sød, snasket og fugtig. Lige som en rabarberkage skal være.
Rabarberkagen er med kokos, hvilket jeg synes passer perfekt sammen med rabarber. Hvis du også elsker denne kombination, vil jeg også anbefale min lækre rabarbercrumble. Opskriften herunder er inspireret af denne fra Bagenørden.
Nem rabarberkage
Ingredienser
- 550 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Dej
- 200 g smeltet smør, afkølet
- 300 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl creme fraiche (18% fedt)
- 1 dl mælk
- 4 stk. æg
- 300 g hvedemel
- 50 g kokosmel
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader over-og undervarme.
Rabarber
- Skær rabarber i helt tynde skiver. Hæld sukker og vaniljesukker over og vend det rundt.
Dej
- Kom sukker, smør, vaniljesukker og æg i en skål. Pisk det hurtigt sammen med et piskeris. Tilføj bagepulver, creme fraiche og mælk. Pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj til sidst hvedemel og kokosmel. Pisk det sammen – du skal endelig ikke piske for længe.
- Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
- Hæld rabarberne på dejen og vend dem en smule ned i dejen.
- Bag kagen midt i ovnen i 55-60 minutter.
- Lad den køle helt af, inden den spises. Velbekomme!
Kager med rabarber
Herhjemme elsker vi kage med rabarber. Hvis du også gør det, så prøv også gerne disse rabarberhorn eller rabarberkage med crumble.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

