3,K
Rabarberhorn med marcipan og vanilje. Disse rabarberhorn smager helt fantastisk og er slet ikke svære at lave. De består af en smørfyldt gærdej med kardemomme og er fyldt med en sød og let-syrlig kombination af rabarber og remonce.
Opskrift på rabarberhorn
Disse skønne horn er en af mine egne favoritter. De smager så godt, at jeg snildt kan spise 4 af dem. Jeg er særligt vild med kombinationen af de syrlige rabarber og den søde smag af marcipan.
Opskriften rækker til 24 stk. Det lyder måske af mange – men de forsvinder lynhurtigt ( og ellers kan resten fryses ned).
Rabarberhorn
Antal: 24 stk.
Ingredienser
Dej:
- 50 g gær
- 2 dl koldt vand
- 1 dl creme fraiche 18%
- 100 g sukker
- 1 stk. æg
- 1/2 tsk. kardemomme
- 650 g hvedemel
- 100 g blødt smør
Rabarber:
- 200 g fintsnittet rabarber
- 3 spsk. sukker
Remonce:
- 100 g blødt smør
- 100 g marcipan
- 1 tsk. vaniljesukker
Topping:
- 1 stk. sammenpisket æg
- Perlesukker
- Hakkede mandler smuttede
Sådan gør du
Dej:
- Opløs gær i vand og creme fraiche. Vi brugte en røremaskine.
- Tilsæt sukker, æg og kardemomme.
- Tilsæt derefter hvedemel og lad dejen ælte et par minutter.
- Tilsæt smør i tern og ælt dejen, til den er ensartet.
- Lad derefter dejen hæve i 45 minutter cirka.
Rabarber:
- Skær rabarber i tynde skiver og vend dem i sukker. Stil til side.
Remonce:
- Bland ingredienserne sammen i en skål. Brug en gaffel (eller hænderne). Sæt til side.
Rabarberhorn:
- Når dejen er hævet, hældes dejen ud på et køkkenbord (uden mel!).
- Del dejen i 2 og rul hver dej ud til cirka 35 cm.
- Skær hver cirkel ud, så du får 12 stykker af hver.
- Kom cirka 1 spsk. remonce og nogle stykker rabarber i hver (den brede ende).
- Rul nu hornet stramt sammen. Placer dem herefter på en bageplade med bagepapir. Lad hornene efterhæve i cirka 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl hornene med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og grofthakkede smuttede mandler.
- Bages midt i ovnen i cirka 10 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
- Lad dem køle af og spis derefter.
Opskrifter med rabarber
Er du også helt vild med rabarber? Så prøv også gerne Rabarbercrumble og Rabarberkage med marcipan.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
4 Kommentarer
Det må være en tsk fuld remonce til hver du mener ik :)
Nej jeg kom en lille spsk i :-)
De er så skønne! Jeg havde en rest rabarber fra haven i fryseren og bagte disse i aftes. Mums det bliver ikke sidste gang.
Remoncemængden svarede dog kun ca. til en tsk per horn så jeg puttede en smule mere rabarber og sukker i – det var stadig helt perfekt.
Dejligt at de kunne bruges :-)