Rabarberhorn

af Stinna

Rabarberhorn med marcipan og vanilje. Disse rabarberhorn smager helt fantastisk og er slet ikke svære at lave. De består af en smørfyldt gærdej med kardemomme og er fyldt med en sød og let-syrlig kombination af rabarber og remonce. 

Rabarberhorn

Opskrift på rabarberhorn

Disse skønne horn er en af mine egne favoritter. De smager så godt, at jeg snildt kan spise 4 af dem. Jeg er særligt vild med kombinationen af de syrlige rabarber og den søde smag af marcipan. 

Opskriften rækker til 24 stk. Det lyder måske af mange – men de forsvinder lynhurtigt ( og ellers kan resten fryses ned). 

Rabarberhorn

Antal: 24 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 2 dl koldt vand
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 100 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 650 g hvedemel
  • 100 g blødt smør

Rabarber:

  • 200 g fintsnittet rabarber
  • 3 spsk. sukker

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 1 tsk. vaniljesukker

Topping:

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • Perlesukker
  • Hakkede mandler smuttede

Sådan gør du

Dej:

  • Opløs gær i vand og creme fraiche. Vi brugte en røremaskine.
  • Tilsæt sukker, æg og kardemomme.
  • Tilsæt derefter hvedemel og lad dejen ælte et par minutter.
  • Tilsæt smør i tern og ælt dejen, til den er ensartet.
  • Lad derefter dejen hæve i 45 minutter cirka.

Rabarber:

  • Skær rabarber i tynde skiver og vend dem i sukker. Stil til side.

Remonce:

  • Bland ingredienserne sammen i en skål. Brug en gaffel (eller hænderne). Sæt til side.

Rabarberhorn:

  • Når dejen er hævet, hældes dejen ud på et køkkenbord (uden mel!).
  • Del dejen i 2 og rul hver dej ud til cirka 35 cm.
  • Skær hver cirkel ud, så du får 12 stykker af hver.
  • Kom cirka 1 spsk. remonce og nogle stykker rabarber i hver (den brede ende).
  • Rul nu hornet stramt sammen. Placer dem herefter på en bageplade med bagepapir. Lad hornene efterhæve i cirka 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og grofthakkede smuttede mandler.
  • Bages midt i ovnen i cirka 10 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle af og spis derefter.

Opskrifter med rabarber

Er du også helt vild med rabarber? Så prøv også gerne Rabarbercrumble og Rabarberkage med marcipan.

Rabarberhorn

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

4 Kommentarer

Susy 6. december 2023 - 15:32

Det må være en tsk fuld remonce til hver du mener ik :)

Reply
Stinna 10. december 2023 - 13:49

Nej jeg kom en lille spsk i :-)

Reply
Sheila 11. april 2024 - 09:36

5 stars
De er så skønne! Jeg havde en rest rabarber fra haven i fryseren og bagte disse i aftes. Mums det bliver ikke sidste gang.

Remoncemængden svarede dog kun ca. til en tsk per horn så jeg puttede en smule mere rabarber og sukker i – det var stadig helt perfekt.

Reply
Stinna 12. april 2024 - 10:29

Dejligt at de kunne bruges :-)

Reply
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.