2,5K
Rabarberkage med crumble, friske jordbær hvid chokolade, marcipan og hasselnødder. Denne skønne rabarberkage er både nem at lave og smager helt fantastisk. Den er med en kompakt bund, syrlig frugt og knasende sød topping.
Opskrift på rabarberkage med crumble
Er du også vild med rabarber? Jeg elsker rabarberkage – især når rabarber er i selskab med marcipan og nødder. Denne kage er overraskende nem at lave. Kagens bund er nemlig den samme, som bruges til crumble. Opskriften er inspireret af en kage, som min far bagte fra en gruppe på Facebook. Jeg har her lavet min egen version:
Rabarberkage med crumble, hvid chokolade og marcipan
Antal: 8 portioner
Ingredienser
- 200 g smeltet smør
- 50 g brun farin
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 300 g hvedemel
- 1 dl havregryn
- 100 g marcipan, groftrevet
- 300 g friske rabarber
- 150 g friske jordbær
- 70 g hvid chokolade
- 100 g hasselnødder, grofthakkede
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
- I en skål piskes smeltet smør, brun farin, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elmixer.
- Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, groftrevet marcipan og havregryn. Rør dejen sammen med elmixeren.
- Kom bagepapir i en springform (22cm). Fordel 2/3 af dejen deri og tryk dejen sammen med hænderne. Sæt den til side.
- Skær rabarber og jordbær i tynde skiver.
- Hak den hvide chokolade groft.
- Fordel nu rabarberstykker og jordbær oven på kagebunden.
- Drys med hvid chokolade. Læg resten af dejen derpå og drys med de grofthakkede hasselnødder. Pres dejen forsigtigt, så hasselnødderne presses i dejen.
- Bag kagen i midten af ovnen i 35-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne. Kom evt. et stykke stanniol over, hvis kagen bliver for mørk på toppen.
- Lad kagen køle af og spis den derefter. Velbekomme!
Kage med rabarber
Er du på jagt efter andre opskrifter på rabarberkage, så prøv også gerne min Rabarbercrumble eller de lækre Rabarberhorn.
2 Kommentarer
Dette er min absolutte favoritkage til dato. Den har sødme, syre og friskhed i en skøn blanding. Et MUST taste!❤️ ❤️❤️
Sikke en skøn kommentar. Tak :-)