Mælkesnitter

af Stinna

Hjemmelavede mælkesnitter med nemme chokoladebunde og den lækreste creme af mascarpone, fløde, honning, citron og hvid chokolade.

Nem opskrift på hjemmelavede mælkesnitter

Disse hjemmelavede mælkesnitter kommer utrolig tæt på originalen og herhjemme synes min kæreste, at de smager bedre end dem man køber. De er virkelig nemme at lave og kan laves på ganske kort tid. De tynde chokoladebunde skal nemlig kun have 6-7 minutter i ovnen og derefter fyldes med den lækreste mælkecreme. 

Hemmeligheden bag disse lækre mælkesnitter er cremen med hvid chokolade, honning og citron. De tre ingredienser synes jeg, giver den skønneste smag. Jeg har før forsøgt med flødeost i stedet for mascarpone, men herhjemme kan vi bedst lide smagen med mascarpone.

Mælkesnitter

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
4 fra 4 stemmer

Ingredienser

Bund

  • 50 g smør, smeltet og afkølet
  • 3 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt
  • 125 g hvedemel
  • 5 spsk. fløde

Fyld

  • 1,5 dl piskefløde
  • 200 g mascarpone
  • 2 spsk. flydende honning – gerne acaciehonning
  • 50 g flormelis
  • Skal af 1/2 citron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 g hvid chokolade, smeltet

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Chokoladebunde

  • Start med at piske æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
  • I en skål blandes kakaopulver, bagepulver, salt og hvedemel sammen.
  • Vend de tørre ingredienser over i æggemassen med en dejskraber. Rør i det til der ikke er nogle klumper.
  • Tilføj fløde og smør. Vend det godt sammen – men pisk endelig ikke for meget i det.
  • Kom bagepapir på en almindelig bageplade.
  • Fordel dejen i et tyndt lag, så dejen kommer helt ud til kanten af bagepapiret.
  • Bages midt i ovnen i 6-7 minutter. Bunden skal være gennembagt, men må endelig ikke få for længe i ovnen. Tag den derefter ud og lad den køle helt af.

Fyld

  • Mens bundene køler af, skal cremen laves.
  • Pisk fløde til let flødeskum. Kom det i en skål.
  • Pisk mascarpone, honning, flormelis, citronskal, vaniljesukker og chokolade sammen. Pisk kun ganske kort, da du ellers kan risikere at cremen bliver tynd.
  • Vend mascarponecremen over i flødeskummet. Vend det forsigtigt sammen og sæt det på køl.

Samling

  • Skær chokoladebunden over, så du har 2 lige store stykker. Tag det ene stykke over på et skærebræt (løft det forsigtigt). Smør cremen på bunden og tag den anden bund og placer oven på cremen. Sæt nu kagen i køleskabet et par timer.
  • Skær derefter mælkesnitterne ud med en skarp kniv.
  • Opbevares i køleskabet. Velbekomme!

Hjemmelavede mælkesnitter

Disse hjemmelavede mælkesnitter er lavet uden flødeost. I stedet for flødeost, har jeg brugt mascarpone. Mascarpone har en mild smag og er ikke syrlig, som flødeost ellers er. På den måde synes jeg at disse hjemmelavede mælkesnitter kommer tættest på de originale Kinder mælkesnitter.

Kan de laves dagen før?

Mælkesnitterne kan sagtens laves før de skal bruges. De bliver faktisk bedre af nogle timer på køl. Så lav dem gerne aftenen inden de skal spises.

Frysning af mælkesnitter

Du kan godt fryse mælkesnitterne. Men jeg synes de er bedst, hvis de blot opbevares i køleskabet. Har du en rest tilbage, kan de dog godt fryses og blot tøes op igen.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

12 Kommentarer

Camilla 26. august 2023 - 20:37

5 stars
Har lige lavet din opskrift og wauw, de smager jo fuldstændig som mælkesnitter, men bare mere lækre. Ungerne elskede dem! Næste gang tror jeg, jeg skal smøre dejen lidt tyndere ud, end jeg gjorde. Vi snakkede også om, at man kunne bruge cremen som frosting på muffins. Så lækker!

Reply
Stinna 30. august 2023 - 08:11

Ej hvor dejligt! Tusind tusind tak :-)

Reply
Ida 27. august 2023 - 07:31

Jeg bagte dem til årets vejfest- og trods et almægtigt kagebord, var de væk på et splitsekund. De opfordrer til det ultimative binge! Så nemme at lave og smager så hysterisk godt. Lav dem- de er geniale. Og sjove at servere.

Reply
Stinna 27. august 2023 - 07:43

Sikke en skøn kommentar, tak! Hvor dejligt at de blev spist lynhurtigt :-)

Reply
Kristina 30. august 2023 - 13:14

M E G A lækre mælkesnitter. Helt klart den bedste opskrift på hjemmelavede mælkesnitter, vi har prøvet. Børnene var vilde med dem (og de voksne ligeså).

Reply
Ida 6. september 2023 - 11:17

5 stars
De bedste og lækreste mælkesnitter nogensinde! Det er kun en synd hvis man ikke prøver dem!

Reply
Stinna 7. september 2023 - 08:28

Hvor dejligt! Tusind tusind tak :-)

Reply
Christina 15. februar 2024 - 16:21

Hvor stor en bageplade bruger du? :)

Reply
Stinna 20. februar 2024 - 12:34

Til en helt almindelig ovn :-) Jeg får den lige målt.

Reply
DeaSofie 10. marts 2024 - 12:51

Jeg ville gerne have at vide, hvor længe cremen skulle stå på køl.

Reply
Stinna 10. marts 2024 - 14:02

Hej, det vil jeg da bestemt huske fremover. Det er blot mens bundene køler af. Det vil sige cirka 30 minutter. :-)

Reply
Stinna 10. marts 2024 - 13:47

Hej, det vil jeg da bestemt huske fremover. Det er blot mens bundene køler af. Det vil sige cirka 30 minutter. :-)

Reply
4 from 4 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.