Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Kransekage

af Stinna

Annonce for Imerco

Kransekage er en festlig kage, der består af marcipan, flormelis og æggehvide. Kransekage laves især til nytår og har ry for, at være svær at lave. Denne opskrift er dog ganske nem og er derfor perfekt for dig, der aldrig før har bagt en kransekage.

For at gøre kransekagen ekstra nem at bage, har jeg brugt kransekageforme fra Imerco. På denne måde er du sikker på, at kransekageringene får den rigtige størrelse og at de holder formen. Formene er i forskellige størrelser og sikrer, at du har de rigtige størrelser til at lave et hjemmelavet kransekagetårn. For at gøre opskriften ekstra nem, har jeg dyppet bundene i smeltet chokolade – så sidder ringene fint sammen og tårnet holder den fine facon. For at gøre det ekstra festligt, har jeg brugt en chokoladefontæne fra Imerco. Sæt chokoladefontænen på nytårsbordet med chokolade og dyp frisk frugt i den flydende chokolade – det vil være et sikkert nytårshit.

Opskrift på kransekage

Kransekage har ry for, at være svært at bage. Men faktisk er kransekage en ganske enkel kage, som kan gøres nem at bage. Kagen består kun af 3 ingredienser – marcipan, flormelis og æggehvide. Kransekagen pyntes med fin glasur og mørk chokolade.

Nem kransekage

Denne opskrift på kransekage er ekstra nem, da jeg har brugt kransekageforme til at bage kransekagen i. Så slipper du for selv at skulle tegne cirkler og måle op til kransekagen. Kransekagen er hverken tør eller for blød – men er perfekt og lidt sej i konsistensen.

Kransekage

Nem opskrift på lækker kransekage. Opskriften rækker til cirka 6-8 personer, alt efter hvor meget kransekage i spiser.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul, Vegetarisk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Kransekage

  • 500 g marcipan
  • 180 g flormelis
  • 30 g æggehvide

Bagning

  • 50 g smør (til kransekageformen)
  • rasp

Pynt

  • 80 g pasteuriseret æggehvide
  • 330 g flormelis
  • mørk chokolade

Sådan gør du

Kransekage

  • Ælt marcipan, flormelis og æg sammen. Du skal ikke ælte det længe, men blot sørge for at det er en sammenhængende dej. Sæt det på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
  • Smelt smør i en gryde.
  • Kom en smule flormelis på køkkenbordet. Del kransekagedejen i 6 kugler og tril dem til aflange pølser, hvor tykkelsen passer med kransekageformen.
  • Smør kransekageformene med smeltet smør og drys med rasp. Vend formene på hovedet, så det overskydende rasp ryger af.
  • Tag nu enden af kransekage-pølsen og placer i kransekageformen. Drej formen, så du får dejen helt fordelt. Skær et skråt snit med en skarp kniv og sæt enderne sammen. Fortsæt med de andre ringe i formen og de øvrige forme.
  • Bag kransekagen i den varme ovn i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle helt af, inden du fjerner dem. De kan oftest bare løftes af, men ellers kan du med en paletkniv forsigtigt få dem af.
  • Pisk glasuren med en håndmixer og smelt chokoladen. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden. Pynt kransekagerne når de er helt afkølede. Pynt kransekagerne og dyp bundene i smeltet chokolade.
  • Saml kransekagerne til et fint kransekagetårn.

Noter

Hvis du vil have en større kransekage, så kan du med fordel lave kransekagen 1/2 gang større ( så du bruger 750 g marcipan, 280 g flormelis og 45 g æggehvide)

Tips til kransekagen

  • Bag din kransekage i kransekageform, så den nemmere holder faconen.
  • Sørg for at din kransekagedej ikke er for tør, så har den nemmere ved at sprække. Lidt sprækker gør dog intet.
  • Når du ruller dejen ud, gøres dette i en smule flormelis på bordet. Hvis din kransekage bliver for tør, kan du pensle overfladen med en lille smule vand inden bagning.
  • Dyp bundene af kagen i mørk chokolade, så holder tårnet bedre sin facon.
  • Denne opskrift kan også bruges til små kransekagestykker, som helt kan dyppes i chokolade eller pyntes med glasur.
  • Lav gerne kransekagen dagen i forvejen eller nogle dage før nytår. Så har du også bedre tid til pyntning på selve dagen.
  • Saml først kransekagen en times tid, inden den skal spises.
  • Husk at glasur skal på, inden du samler kagen.
  • Alt efter hvor højt kransekagetårn du ønsker, kan du lave opskriften større. Sørg for at bruge de størrelser af forme, der passer sammen (hvis du ikke bruger dem alle).

Kransekage med flormelis

Denne kransekage er bagt med flormelis, frem for med sukker. Du kan dog også bruge sukker, men flormelis i kransekagen sikrer, at sukkeret er jævnt fordelt i massen og at der ikke er sukkerkrystaller tilbage efter bagning.

Chokolade på kransekagen

Du kan pynte chokoladen med hjemmelavet glasur og chokolade. Chokoladen smager skønt til den søde marcipan, men er også med til at holde faconen på kransekagen. Sørg for at bruge en mørk chokolade, det passer bedst i smagen.

Frysning af kransekage

Kan kransekage fryses? Kransekagen kan sagtens bages noget tid før den skal spises. Faktisk anbefaler mange, at man fryser en kransekage ned inden den skal serveres. Dette giver en saftigere kransekage. Husk blot, at kransekagen først skal pyntes ved servering. Du kan også bage kransekagen dagen før nytår og opbevare den i en lufttæt beholder – du behøver ikke at opbevare den i køleskabet. Undgå at fryse kransekagetårnet med glasur på, da det så kan sprække.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy