Kokostoppe

af Stinna
Kokostoppe

Kokostoppe smager fantastisk og laves af virkelig få ingredienser. De er så nemme at lave, at de lynhurtigt kan laves til gæster.

Kokostoppe opskrift

Denne opskrift på kokostoppe, eller kokosmakroner, består blot af 4 ingredienser. Denne opskrift er nemlig med kondenseret mælk, som kan købes på dåse i de fleste supermarkeder. Det kondenserede mælk blandes med kokosmel og formes som små toppe. Derefter bages de 13 minutter i ovnen og dyppes i chokolade – så bliver det næsten ikke nemmere.

Kokostoppe

Forb. tid5 min
Tilb. tid13 min
Hviletid10 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 250 g alm. kokosmel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Hæld kondenseret mælk i en skål. Tilsæt kokosmel og vaniljesukker. Rør det godt rundt og lad det stå i 10 minutter.
  • Form kokostoppene i hænderne. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt, så de er spidsere for oven end for neden.
  • Bages midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Hold godt øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle af. Smelt chokolade over vandbad og dyp bundene i chokoladen. Placer dem på bagepapiret, så bunden ikke rører papiret. Lad dem tørre.

Kokostoppe med kondenseret mælk

I denne opskrift har jeg brugt kondenseret mælk. Det giver en perfekt sødme til kokosmakronerne, men gør samtidigt, at de hænger perfekt sammen og ikke smuldrer. De er derimod fugtige og lækre inden i. Min opskrift på kokostoppe er med vaniljesukker. Dette kan sagtens undlades, men giver nu en skøn smag.

De nemmeste kokosmakroner

Denne opskrift er utrolig nem og jeg vil nok egentligt kalde det for de allernemmeste kokostoppe. Alle ingredienser røres blot sammen, for derefter at formes og bages. Chokoladen kan sagtens undværes, hvis det skal gå rigtig stærkt – men smagen af kokos og chokolade er altså skøn.

Men hvordan former man kokostoppe?

Kokostoppene formes i hænderne. Form dem til et lille æg og placer dem på en bageplade. Derefter kan du trykke kokostoppene spidse i toppen – men sørg for, at de ikke blive for høje. For så bliver de for hurtigt mørke i toppen.

Kokostoppene kan sagtens fryses. Jeg fryser dem ned med chokolade på og lader dem blot tø op ved stuetemperatur.

Kokostoppe med kondenseret mælk

Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy