1,3K
Fedtebrød er en klassisk julesmåkage med kokos og glasur. Den er virkelig nem at bage og er én af de kager, jeg bedst kan lide til jul.
Opskrift på fedtebrød
I denne opskrift på fedtebrød har jeg tilføjet glasur og skiftet den klassiske glasur ud med en citronglasur. Hvis du bedst kan lide den originale version med romglasur, laver du naturligvis bare den udgave. Men denne smager virkelig også skønt – hvis ikke næsten bedre.
Fedtebrød
Antal: 50 stk.
Ingredienser
Dej til fedtebrød
- 200 g hvedemel
- 130 g sukker
- 75 g kokosmel
- 125 g smør, blødt blødt
- 0,5 tsk. hjortetaktsalt (oprørt i 1 tsk. vand)
- 1 tsk citronskal
- 1 stk. æggehvide
Glasur
- 150 g flormelis
- 1-2 spsk. vand
- 1-2 tsk. fintrevet citronskal
Sådan gør du
- Kom hvedemel, sukker, kokosmel, blødt smør og hjortetaktsalt i en skål. Vend det sammen.
- Tilsæt æggehvide og rør det godt sammen – brug gerne hænderne.
- Form dejen til 3-4 ruller og kom dejen i køleskabet, gerne en times tid.
- Kom rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de bliver cirka 5 cm brede.
- Bag én plade ad gangen til de er gyldne – i cirka 8-9 minutter. Der er stor forskel på ovne, så hold øje med dem.
- Imens røres glasur sammen i en skål.
- Tag fedtebrødene ud og tag dem straks over på et skærebræt, ved at trække bagepapiret over på skærebrættet.
- Fordel glasur i midten af stængerne og skær nu stængerne ud med en skarp kniv, ved at skære på skrå.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.