Kærnemælksboller er nemme og virkelig lækre boller, som hele familien elsker. De er bløde, lette og luftige.
Opskrift på kærnemælksboller
Kærnemælksbollerne er helt lyse boller og de er derfor perfekte til fødselsdag som fødselsdagsboller eller bare til eftermiddagshyggen. Herhjemme er vi vilde med dem med smør på, men du kan sagtens servere dem med pålæg fx.
Smelt smør og hæld kærnemælk deri, så det er lunkent.
Hæld det i gryden.
Tilføj de øvrige ingredienser (vent med mel).
Tilsæt til sidst hvedemel. Ælt dejen i cirka 10 minutter på røremaskine.
Kom et klæde over og lad dejen hæve i 1 time.
Hæld dejen ud på et bord med en smule hvedemel.
Tril bollerne til cirka 22-25 boller og placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir.
Kom en opsprættet frysepose over. Lad bollerne hæve i 40 minutter.
Nær hævningen næsten er færdig, tændes ovnen på 180 grader varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bollerne bages midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Hold øje med dem, de skal være gyldne.
Lad dem køle af og nyd dem derefter.
Kan kærnemælksboller fryses?
Ja! Det kan de helt bestemt. Jeg bager gerne en stor portion og så tør jeg dem lidt op på køkkenbordet. Derefter får de en tur i ovnen og så er de lækre til servering.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.