Græskarboller er nemme koldhævede boller, hvor jeg har tilsat revet græskar. De smager skønt og passer perfekt til efteråret.
Græskarboller – koldhævede boller med græskar. Uhmm. Der findes næsten ikke noget bedre end en nybagt bolle med smør. I går kom jeg til at love min studiegruppe, at jeg ville tage boller med i dag. Så da jeg kom hjem i går, satte jeg denne dej i køleskabet og bagte bollerne her til morgen. Koldhævede boller er den variant jeg næsten altid bager, da bollerne så er helt nybagte om morgenen og jeg slipper for at stå alt for tidligt op.
Græskarboller
For at gøre bollerne lidt efterårsagtige, har jeg tilsat revet hokkaidogræskar. Det giver bollerne en skøn blød konsistens og græskar gør, at bollerne holder sig mere fugtige. De er svampede og bløde, men med en sprød overflade.
Nu til opskriften på græskarboller. Min studiegruppe godkendte dem, så jeg tænker at jeg gerne vil dele opskriften med jer her.
Jeg har taget udgangspunkt i min egen opskrift på nemme koldhævede boller, hvor jeg blot har ændret lidt småting og så tilsat græskar. De er virkelig nemme at lave og kræver hverken surdej eller nogen vild kendskab til bagning. Jeg har rørt dejen på min Kenwood røremaskine og jeg vil klart anbefale, at de røres på røremaskine. De kan godt røres i hånden, men det giver (vidst) ikke samme resultat.
Græskarboller -koldhævede boller med græskar
Ingredienser
- 1/4 pakke gær
- 5 dl koldt vand
- 2 tsk. salt
- 5-6 dl hvedemel
- 1 dl havregryn grovvalsede
- 2-4 dl groft mel jeg brugte rugmel
- 200 g groftrevet rå hokkaidogræskar
- 1 æggeblomme til pensling
- ristede græskarkerner
Sådan gør du
- Start med at skrælle hokkaidogræskaret.
- Riv det groft på et rivejern, så du har 200 gram.
- Kom gær, vand og salt i en skål.
- Rør det rundt, til gær er opløst.
- Tilsæt nu græskar og rør rundt.
- Tilsæt havregryn.
- Mel tilsættes lidt ad gangen. Det kan være svært at angive den præcise mængde mel, men dejen skal være nogenlunde fast, men stadig klistret. Den skal ikke være flydende.
- Kom et vådt viskestykke over skålen og sæt skålen i køleskabet.
- Næste morgen tændes ovnen på varmluft og maks grader (min er 250 grader).
- Kom lidt mel på et bord.
- Vend dejen ud på bordet.
- Del dejen i 9-10 stykker med en skarp genstand eller del forsigtigt dejen.
- Flyt stykkerne over på en bageplade. Bollerne pensles med pisket æg og drysses med ristede græskarkerner.
- Lige inden bollerne skal ind, sænkes temperaturen til 225 grader.
- Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter (hold øje med dem, der er forskel på ovne!)
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
6 Kommentarer
De lyder helt vildt lækre og skal prøves i weekenden! Jeg er bare i den situation at min ovn ikke har varmluft. Kan de bages ved 225 alm ovn og give samme resultat? Eller hvad kan jeg ellers gøre for at få lige så fine boller som dine?
Tusind tak :-) Det tror jeg sagtens at du kan. Jeg bager selv nogle gange uden varmluft og det har været ganske fint. Har dog ikke prøvet med denne opskrift – men skriv endelig hvordan de bliver.
Har du prøvet at bage dem med surdej også? :)
Hej, nej det har jeg ikke endnu :-)
Skal de hæve efter at være taget ud af køleskabet?
Det plejer jeg ikke, eller jeg tager ofte dejen ud når jeg tænder ovnen – når ovnen så er varm, så kommer de ind :)