Broccolitærte med feta, løg og timian. Virkelig skøn vegetartærte med broccoli, som er ganske nem at lave.
Vegetarisk broccolitærte
Denne opskrift på broccolitærte er med en klassisk tærtebund, æggemasse med hytteost, broccoli og fetaost. Tærten er derfor vegetarisk og er fyldt med smag. Hvis du ikke bryder dig om fetaost, så skift det gerne ud med salatost eller frisk mozzarella.
Start med at lave tærtebunden. Kom mel i en skål og smuldr smøret deri. Tilsæt salt og saml dejen med vand. Dejen skal hænge sammen. Tril dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen. Sæt dejen i køleskabet i 15 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul dejen ud i en cirkel, som passer til tærtefadet (cirka 27 cm i diameter). Kom tærtebunden deri og prik dejen med en gaffel. Forbag dejen i den varme ovn i cirka 10 minutter.
Fyld
Skær broccoli i små stykker. Hak løg fint. Vend broccoli, løg og fetaost sammen i en skål og sæt det til side.
Æggemasse
Rør alle ingredienserne til æggemassen sammen i en skål.
Fordel fyldet i tærten og hæld æggemassen over. Vend fyldet lidt rundt, så æggemassen er ordentligt fordelt.
Bag tærten midt i ovnen i cirka 30-40 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.