Tyrkisk linsesuppe

af Stinna

Tyrkisk linsesuppe er en krydret suppe med røde linser og tomat. I min version af den tyrkiske linsesuppe har jeg tilsat kartofler, gulerødder og rød peberfrugt.

Tyrkisk linsesuppe

Denne linsesuppe er virkelig nem at lave og smager så skønt. Alle ingredienserne koges i en gryde og til sidst blendes suppen. Server suppen med tyrkisk madbrød eller måske hjemmebagte hvidløgssnurrer.

Tyrkisk linsesuppe

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Tyrkisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 drys cayennepeber
  • 400 g hakkede tomater ( 1 dåse)
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 8-10 dl vand
  • 3 stk. kartofler (mellemstore)
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 200 g røde linser
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at komme olie i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg groft. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt krydderierne, dåsen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand (tilsæt ikke alt vand fra start – mængden afhænger af den ønskede konsistens). Bring det i kog.
  • Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt til gryden. Skær peberfrugt i tern og tilsæt til gryden.
  • Skyl de røde linser og tilsæt til gryden. Lad nu suppen koge, til de røde linser og kartoflerne er møre.
  • Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy