Brownie med mascarponecreme

af Stinna

Brownie med mascarponecreme og friske bær er den nemmeste kage til sommerens fester. Den smager helt fantastisk og er samtidigt nem at lave.

Opskrift på brownie med mascarponecreme

Mangler du en idé til studenterfesten eller en anden festlig begivenhed? Så er disse små kager helt perfekte! Det smarte ved disse kager er, at brownien kan laves dagen i forvejen – og faktisk også sagtens to dage før. Opbevar den lækre brownie på køl og tryk dem ud med en udstikker, når de skal bruges. Mascarponecremen er lynhurtig at piske sammen og du kan sagtens pynte dem et par timer før de skal spises.

Brownie med mascarponecreme

Opskriften herunder rækker til 16-18 små kager, alt efter hvor stor udstikker du bruger.
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Brownie

  • 125 g smør
  • 250 g mørk chokolade
  • 4 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 4 spsk. kakao bagekakao
  • 3/4 tsk. groft salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 70 g hvedemel

Mascarponecreme

  • 100 g mascarpone
  • 1,25 dl piskefløde
  • 0,5 stk. citron (cirka 0,5 tsk. revet citronskal, 2,5 spsk. citronsaft)
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt

  • Friske jordbær
  • Friske hindbær

Sådan gør du

Brownie

  • Start med at smelte chokolade og smør sammen i en gryde eller over et vandbad. Lad det køle helt af.
  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og undervarme).
  • I en skål piskes æg, sukker og brun farin. Pisk 2-3 minutter, til det er luftigt og skummende. Brug gerne en håndmikser eller en røremaskine med piskefunktion.
  • Vend chokolade-blandingen (den skal være helt kold) i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke mases ud af æggemassen. Du kan med fordel si ingredienserne i, hvis der er klumper i de tørre ingredienser.
  • Beklæd en form med bagepapir. Fordel kagedejen der. Dejen skal være cirka 2-3 cm høj.
  • Brownien bages midt i ovnen i cirka 20-25 minutter. Prik i den med en gaffel. Der skal hænge lidt kagedej ved, men må endelig ikke blive bagt for meget. Det er meningen, at den skal være lidt underbagt i midten – uden at være flydende.
  • Lad brownien køle helt af i køleskabet. Allerhelst på køl i minimum 3 timer – gerne natten over. Så bliver den bedst.
  • Tryk derefter brownien ud med en rund udstikkerform.

Mascarponecreme

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk det hurtigt sammen med en håndmixer – det samler sig hurtigt til en tyk creme, så pisk endelig ikke for længe. Kom cremen i en sprøjtepose.

Pynt

  • Pynt kagerne med mascarponecreme og friske bær.

Noter

Nogle oplever, at kagen ikke er færdig efter den angivne bagetid. Der er forskel på ovne, så giv den gerne lidt ekstra. Men husk at en brownie ikke skal være gennembagt. Der er forskel på, hvilken form der anvendes til bagningen. Herhjemme bruger vi en form af metal og bagetiden passer. Hvis du bruger en anden type bageform, kan det være at din brownie skal have længere tid i ovnen. Læs evt. mere om forskellen på glasforme og metalforme her.

Der er lidt rester fra brownien i denne opskrift,  når du udstikker de runde forme. Spis resterne som de er, eller frys dem ned til en portion lækre romkugler.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

Lene 19. juni 2024 - 12:22

Hej Stinna. Vil jeg kunne bage dem i en mini muffin form?

Reply
Stinna 20. juni 2024 - 12:13

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Mon ikke, hvis du bager med kortere bagetid?

Reply
Henriette 22. juni 2024 - 12:09

Hej Stinna

Hvor stor er din form ca.?

Reply
Stinna 24. juni 2024 - 12:52

Hej, det er en en metalform på cirka 22 x 32 cm :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.