Sunde banan-chokolade trøfler

af Stinna

Sunde banan-chokolade trøflerIgår blev jeg ramt af en stor trang til noget sødt, som gerne skulle smage af chokolade og banan – som jo virkelig er en lækker kombination. Hvorfor så ikke kombinere disse to ingredienser med min tredje store kærlighed, nemlig peanutbutter.

Idéen var lidt, at lave nogle kugler som smager syndigt, men ikke indeholder alle de dadler, som dadelkugler gør. Derfor blev det til disseSunde banan-chokolade trøfler De forsvandt virkelig hurtigt herhjemme, selvom de mætter meget.

Hvis du ikke synes at banan søder nok, så tilsæt lidt honning eller andet sødende. Jeg opbevarer dem på køl.

De fungerer ret fint som en lille sød snack på en eftermiddag efter en lang dag på studiet! Hvis du også er vild med små sundere søde snacks, så kan jeg også anbefale dig at prøve mine sundere snickers bidder, som virkelig er én af favoritterne herhjemme: Sunde snickers bidder .

SUNDE BANAN-CHOKOLADE TRØFLER (10 STK.)

100g mandler

2 små bananer

2 spsk kakao

2 tsk peanutbutter

2 tsk kokosfibermel (alternativt kan havregryn muligvis bruges)

100g mørk chokolade

  1. Blend mandler, bananer, kakao og peanutbutter.
  2. Sæt massen i fryseren.
  3. Imens smeltes chokoladen til overtræk.
  4. Tril kuglerne og overtræk med chokolade.
  5. Sæt på køl indtil chokoladen er stivnet.
  6. Opbevares på køl.
  7. Velbekomme!

banantrøffel-6 banantrøffel

 

34 Kommentarer

Anne-Marie 5. september 2014 - 10:30

De ser virkelig lækre ud. Det er rigtig dejligt med en opskrift uden dadler.

Kh.
Anne-Marie

Reply
Stinna 5. september 2014 - 14:01

Mange tak skal du have :-)
Ja, jeg ved at mange ikke bryder sig særligt om dadler – derfor forsøgte jeg denne gang uden :-)
Hav en dejlig dag!

Reply
Ann-Kristin 5. september 2014 - 20:07

Har lige lavet dem her, og de er virkelig lækre

Reply
Stinna 6. september 2014 - 08:58

Mange tak for din tilbagemelding – dejligt du kan lide dem! :-)

Reply
Lakridstrøfler | 6. september 2014 - 19:54

[…] i en opskrift. Det faldt rimeligt heldigt sammen med at jeg i går blev meget fristet af Stinnas trøffelkugler med banan og chokolade som inspirerede mig til at lave en version med honning og […]

Reply
Maria 7. september 2014 - 14:46

Nu hvor de lyder lækre, ja og så set de jo også bare mega lækre ud.
– tror du mandlerne vil kunne erstattes af mandelsmør?
Har nemlig sådan et glas stående, ja faktisk også hasselnøddesmør og det ville nok heller ikke være dumt ;)

God søndag Stinna

Kh maria

Reply
Stinna 7. september 2014 - 14:52

Tak skal du have! Jeg tror faktisk at mandelsmør vil være utroligt lækkert – måske med en smule hakkede hasselnødder i?
Skriv gerne hvordan de bliver – herhjemme forsvandt de for hurtigt!
God dag Maria :-)

Reply
Cecilie 8. september 2014 - 19:46

Ser vildt lækre ud!
Dem skal jeg klart afprøve, dog vil jeg prøve og se hvordan de bliver hvis man undlader peanutbutter og bruges havregryn i stedet for melen.

Men en tanke jeg har gjort mig omkring disse kugler, allerede da jeg selv overvejede hvordan man gjorde, var om ikke bananerne bliver gamle og klamme indeni dem hurtigt? Du ved ligesom bananskiver bliver brune efter meget kort tid, hvis de bare ligger?

Reply
Stinna 8. september 2014 - 20:01

Hej :-)
Tak skal du have!
Jeg ved det desværre ikke, da de herhjemme blev spist på 2 dage ;-) Men jeg kommer dem i køleskabet. Så synes jeg ikke, at det bliver dårligt. Hvis man laver en rawcake med banan, kan den også stå nogle dage på køl. Håber det var svar nok.

Reply
Pernille 10. september 2014 - 18:21

Jeg lavede disse i dag, og mums de var lækre :)

Havde dog problemer med at forme kuglerne og overtrække dem med chokolade… Massen var ikke fast nok til at forme, synes jeg..? Har den mon været for kort tid i fryseren? Eller skal der mere kokosfibermel/havregryn i, end der står i opskriften (2 tsk. lyder ikke af meget…)?

Hvordan putter du chokolade på? Triller du dem bare i den smeltede chokolade, eller “hælder” du den over med en ske?

Reply
Cathrine Koefoed 28. oktober 2014 - 16:36

Det ser dejligt ud – en skøn inspiration :-) God aften!
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

Reply
Stinna 28. oktober 2014 - 17:35

Tak skal du have :-)

Reply
Marianne Rudolfsen 3. marts 2015 - 21:23

De er vildt lækre.. Kom lidt lakridspulver i dejen, og lidt uden på chokoladen… Uhmm..

Reply
Stinna 4. marts 2015 - 19:47

Uhmmm det må jeg prøve! :-)

Reply
Maja Poulsen 27. marts 2015 - 10:44

Hvordan former du til kugler?
jeg synes bare det er en blød masse?
Hvor længe har du det i køleskabet/fryser?
Men super opskrifter!

Reply
Stinna 27. marts 2015 - 10:47

jeg synes egentlig at mine blev OK faste. Jeg satte dem i fryseren, måske 1/2 times tid :-)
Ellers kom lidt mere kokosfibermel i, hvis du har for meget væske. Der kan jo være forskel på størrelsen af bananerne :-)

Reply
Maja Poulsen 27. marts 2015 - 10:53

Okay tak :-)
Formede du dem med fingrene? og dypede du eller hældte chokoladen over dem? ;-)

Reply
Stinna 27. marts 2015 - 14:03

Jeg formede dem med hænderne ja ;-)
Jeg dyppede dem i chokoladen – men du kan sagtens bare hælde det over dem.

Reply
Maja Poulsen 27. marts 2015 - 11:06

Okay tak :-)
Formede du dem med fingrene? og dypede du eller hældte chokoladen over dem? ;-)

Reply
Stinna 14. marts 2016 - 12:43

Jeg formede dem med hænderne og hældte chokolade over dem :-)

Reply
Stephanie 14. marts 2016 - 12:21

Anbefaling:
Sæt aldrig chokolade til at størkne på køl! Det (sammen med for høje temperature i smeltningen) kan give chokoladen en let hvidligt skær, som jeg synes at kunne ane på billederne.

Jeg laver en portion senere i dag ;-)

Reply
Stinna 14. marts 2016 - 12:42

Jeg håber du kan lide dem :-) Det gør ikke mig noget, om de har et hvidligt skær – men tak :-)

Reply
Jane Hammershøj 16. april 2016 - 16:15

Åh dejligt med en opskrift uden dadler den skal klart prøves

Reply
Stinna 16. april 2016 - 16:20

Jeg håber du kan bruge opskriften :-)

Reply
Sophie 15. maj 2016 - 15:11

Jeg er lige begyndt at følge din hjemmeside – har allerede nåede at gemme jeg ved ikke hvor mange af dine opskrifter på min computer til femtids brug. De ser SÅ lækre ud!

Reply
Stinna 15. maj 2016 - 20:56

Tusind tak – dejligt at du vil læse med :-)

Reply
Barbara 6. juni 2019 - 18:28

Hej, ville bare lige sige, min masse blev også meget blød (har nok brugt lidt for store bananer), men det gjorde ikke noget, kuglerne blev til en slags “kage”, den smeltede chokolade kom ovenpå. Smager dejligt!

Reply
Stinna 8. juni 2019 - 08:48

Hej Barbara. Øv det det blev for blødt. Jeg prøver lige opskriften snarest, så jeg måske kan justere den lidt. Men dejligt at det smagte godt :-)

Reply
Peter 19. december 2019 - 15:44

Hej. Din opskrift på SUNDE BANAN-CHOKOLADE TRØFLER. Kokosfibermel: Er det samme som kokosmel eller noget andet ? Og hvornår skal det bruges i opskriften. Der står intet om kokosfibermel i beskrivelsen (fremgangsmåde).

Reply
Stinna 20. december 2019 - 09:03

Hej, kokosfibermel suger mere væske end almindeligt kokosmel. https://www.matas.dk/kokosfibermel-oe-280-g

Jeg vil dog snart afprøve opskriften igen og prøve at bruge noget andet, som er i de fleste supermarkeder. Det skal bare i samtidigt med de andre ingredienser :-)

Reply
line schøyen 17. september 2020 - 13:52

Hei. Så spennende! Gleder meg til å smake. Vet du hvor mye kalorier de har?

Reply
Stinna 19. september 2020 - 10:30

Hej, mange tak :-) Det ved jeg desværre ikke.

Reply
Trine 22. december 2022 - 21:25

Hej, de lyder virkelige lækre, men tænker om man kan lave dem uden peanutbutter, da jeg ikke er så glad for det, eller om det kan erstattes af noget andet?

Reply
Stinna 25. december 2022 - 15:39

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Måske mandelsmør? :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.