Romkugler

af Stinna

De bedste romkugler. Disse romkugler er så nemme at lave og smager helt fantastisk! Min udgave er lavet med mørk chokolade, romessens, hindbærmarmelade, kakao og min gode chokoladekage.

Opskrift på de bedste romkugler

Det er måske noget af en påstand. Men ikke desto mindre synes vi herhjemme, at dette er de bedste romkugler. Tippet med chokolade i romkugle-massen er fra min niece, som også elsker romkugler.

Til denne opskrift har jeg brugt 500 gram chokoladekage. Det synes jeg giver den bedste smag. Men du kan også bruge andre typer af kagerester. Et tip er at undgå flødekager, da romkuglerne ellers får kortere holdbarhed. Romkuglerne er trillet i mørk krymmel, men du kan naturligvis også trille dem i farvet krymmel, smeltet chokolade eller i kokos.

Romkugler med mørk chokolade

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 500 g kagerester (gerne chokoladekage)
  • 70 g smeltet mørk chokolade
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3-4 tsk. romessens (smag dig frem)

Pynt

  • Krymmel

Sådan gør du

  • Start med at komme kageresterne i din røremaskine. Jeg bruger et piskeris til min røremaskine til denne opskrift. Pisk kageresterne godt, så de smuldres.
  • Tilføj de øvrige ingredienser og bland romkugle-massen godt sammen.
  • Smag til med hindbærmarmelade og romessens.
  • Tril nu massen til 10 romkugler. Tril dem derefter i krymmel.
  • Velbekomme!

De bedste romkugler

Jeg vil anbefale at smage til undervejs mens du laver dem. Der er nemlig forskel på, hvilke kagerester du bruger. Dertil kan der være stor forskel på styrken af romessens. Så kom en smule i ad gangen og lav romkuglerne helt efter dine smagsløg. Jeg kan godt lide når de er lavet af chokoladekage, for så får de en helt blød, ensartet og lækker konsistens.

Kan man fryse romkugler?

Romkuglerne kan sagtens fryses. Jeg vil anbefale at fryse dem ned uden krymmel på. Hvis du triller dem i kokos, kan du sagtens fryses dem ned med kokos på.

For våd eller for tør romkugledej

Konsistensen på dine romkugler kan variere, efter hvilken kage du bruger. Hvis din romkugledej er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade. Hvis den derimod er for våd, kan du tilsætte lidt kakao eller mere kage. Men det bedste er, at holde lidt igen med de våde ingredienser – så undgår du nemlig, at romkuglemassen bliver for våd.

Brug af kagerester

Måske rynker du lidt på næsen når du læser ordet ‘kagerester’ – for hvem har dog rester af kage? Hvis du ikke har nogle kagerester, kan du sagtens købe en færdig chokoladekage. Men jeg vil anbefale dig at bage den selv og bruge til disse romkugler. Alternativt kan du lave en beholder i fryseren, hvor du løbende fylder rester i.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.