Surdejspandekager

af Stinna
Surdejspandekager

Lækre surdejspandekager lavet med en rest surdej. Efter jeg er begyndt at bage med surdej, står jeg ofte med en meget aktiv surdej der trænger til at blive brugt. I dag blev surdejen tryllet om til surdejspandekager – og de blev nogle af de bedste pandekager, jeg har fået. Så opskriften vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

Surdejspandekager – pandekager lavet af en rest surdej

Pandekagerne er lavet af en rest overskydende surdej. Det er ikke hver uge at jeg får bagt med min surdej, så i stedet for at smide surdej ud når jeg skal genopfriske den, har jeg lavet disse pandekager. De smager virkelig godt og surdej giver en mere dyb smag – hvis der er noget der hedder det. Surdej fungerer ikke som hævemiddel, så pandekagerne er stadig helt tynde.

Udskriv
5 fra 2 stemmer

Surdejspandekager

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 100 g surdej min er lavet på rugmel
  • 4 stk. æg
  • 100 g hvedemel
  • 4-5 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • salt
  • smør til stegning
  • evt. 1/2 tsk. kardemomme

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen – pisk grundigt, til der ikke er klumper i.
  • Kom smør på en pande.
  • Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider.
  • Spises med marmelade og sukker. Velbekomme.

Noter

Du kan også lave dem uden kardemomme, sukker og vanilje – og så i stedet bruge dem som madpandekager med surdej. 

Opskrift på pandekager med rester af surdej

I en del af de bagegrupper jeg er medlem af, er der flere der spørger efter opskrifter med rester af surdej. Indtil videre er dette min favoritopskrift, hvor du blot kan bruge dine surdejsrester. Din surdej behøver ikke være helt bageklar, da surdej ikke skal bruges som hævemiddel i disse pandekager – men surdejen bidrager med smag. Så hvis du har en rest overskydende surdej, så prøv gerne disse pandekager. Ellers kan jeg også anbefale mit rugbrød med surdej.

Følg også gerne med på min instagram, for at se flere madbilleder.

6 Kommentarer

6 Kommentarer

Am 18. april 2020 - 17:06

5 stars
Vi lavede dem som madpandekager! Ikke sidste gang vi laver dem!

Reply
Stinna 19. april 2020 - 08:55

Så dejligt at høre, mange mange tak :-)

Reply
Heidi 19. april 2020 - 12:54

5 stars
Super fin opskrift, til at undgå madspild. Min familie opdage ikke der var surdej i

Reply
Stinna 19. april 2020 - 13:18

Dejligt at høre, tusind tak .-)

Reply
Maja 1. maj 2020 - 20:18

Hej!
De ser lækre ud! Bruger du en hel aktiv surdej, eller mon det går med en surdej der har peaket omkring 12-15 timer tidligere ?

Reply
Stinna 1. maj 2020 - 21:09

Tak :-) Det tror jeg sagtens kan gå. Surdejen har ingen hævefunktion, men skal selvfølgelig være syrlig. Min er boblende.

Reply

Tilføj en kommentar






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy