Surdejspandekager

af Stinna

Lækre surdejspandekager lavet med en rest surdej. Efter jeg er begyndt at bage med surdej, står jeg ofte med en meget aktiv surdej der trænger til at blive brugt. I dag blev surdejen tryllet om til surdejspandekager – og de blev nogle af de bedste pandekager, jeg har fået. Så opskriften vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

Surdejspandekager – pandekager lavet af en rest surdej

Pandekagerne er lavet af en rest surdej. Det er ikke hver uge at jeg får bagt med min surdej, så i stedet for at smide surdej ud når jeg skal genopfriske den, har jeg lavet disse pandekager. De smager virkelig godt og surdej giver en mere dyb smag – hvis der er noget der hedder det. Surdej fungerer ikke som hævemiddel, så pandekagerne er stadig helt tynde.

Surdejspandekager

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Ret: Bagværk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 100 g surdej (min er lavet på rugmel)
  • 4 stk. æg
  • 100 g hvedemel
  • 4-5 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • salt
  • smør til stegning
  • evt. 1/2 tsk. kardemomme

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen – pisk grundigt, til der ikke er klumper i.
  • Kom smør på en pande.
  • Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider.
  • Spises med marmelade og sukker. Velbekomme.

Den smukke tallerken har min moster lavet.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy