Belugabrownie

af Stinna

Belugabrownie er en lækker og lidt sundere brownie med belugalinser i. Brownien er sød, kompakt og er et kæmpe hit herhjemme. Så trænger du til lidt sødt, som samtidigt er ekstra mættende? Så prøv denne brownie.

Opskrift på belugabrownie

Jeg elsker bælgfrugter! Men jeg ved også, at det ikke er alle der har samme kærlighed til linser og bønner. Derfor synes jeg det er ekstra sjovt, når jeg kan ‘snige’ bælgfrugter ind i opskrifter. Fx i denne opskrift på brownie med kogte belugalinser. Her opdagede min familie ikke, at de spiste linser. Men de var vilde med kagen og den blev spist lynhurtigt.

Kagen er naturligvis ikke helt så sød og ‘kage-agtig’ som en ægte brownie. Men den er et godt alternativ og herhjemme er vi særligt glade for at have et lille stykke med på madpakken.

Belugabrownie

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stykker
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 3 stk. æg
  • 100 g smør, smeltet
  • 200 g dadler uden sten (brug de bløde fra papæsken)
  • 240 g kogte belugalinser
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1/3 tsk. salt
  • Saft og finrevet skal af 1 stk. appelsin
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200grader (ikke varmluft).
  • Kom mandler i en foodprocessor, blender eller minihakker og blend det, til det er fint (ikke helt som mel, men gerne blendes fint).
  • Tilsæt æg, smeltet smør, dadler (uden sten!), kogte belugalinser, kakaopulver, salt, appelsinsaft og appelsinskal.
  • Blend til dejen er helt ensartet.
  • Hak mørk chokolade og rør det dejen. Smag evt. på dejen, om den er sød nok. Hvis ikke, så kan du tilsætte lidt honning.
  • Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj. Du kan fx bruge en aflang form (15 x 20).
  • Kom kagen i ovnen og lad den bage i 20-25 minutter. Prik i den med en gaffel. Der må gerne hænge lidt kagedej fast på gaflen, så er den færdig.
  • Tag kagen ud.
  • Kagen skal helst stå på køl i ca. 5 timer, til den er helt kold.
  • Nydes derefter.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.