Brookie er den lækreste kage, som er en blanding af brownie og cookie. Kagen er tung, snasket og smagfuld – og næsten for meget. Men også kun næsten.
Opskrift på brookie
Elsker du også brownie og cookies? Så er denne opskrift lige noget for dig! Kagen består nemlig af kombinationen af en browniebund, som er toppet med cookiedej. De to slags deje bages sammen og giver den lækreste, konfekt-agtige kage med den skønneste smag.
Brownie (brownie med cookie)
Redskaber
- Form – en metalform på cirka 22 x 32 cm.
Ingredienser
Cookiedej
- 120 g smør
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
- 1/2 tsk. bagepulver
- 175 g hvedemel
- 1 drys salt
- 100 g mørk chokolade
Browniedej
- 125 g smør
- 250 g mørk chokolade
- 4 stk. æg
- 350 g sukker
- 4 spsk. kakao (bagekakao)
- 1/2 tsk. groft salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g hvedemel
Sådan gør du
Cookiedej
- Pisk blødt smør og sukker sammen til det er ensartet.
- Tilsæt vaniljesukker, æg, bagepulver, hvedemel og salt. Rør det godt rundt.
- Tilføj grofthakket chokolade og vend det sammen.
- Hvis dejen virker lidt usammenhængende, så prøv at samle den med hænderne. Så burde den blive fast og samle sig.
- Lad det stå på køkkenbordet.
Brownie
- Start med at smelte chokolade og smør sammen i en gryde eller over et vandbad. Lad det køle helt af.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- I en skål piskes æg, sukker og vaniljesukker. Pisk 2-3 minutter, til det er luftigt og skummende. Brug gerne en håndmikser eller en røremaskine med piskefunktion.
- Vend chokolade-blandingen (den skal være helt kold) i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke mases ud af æggemassen. Du kan med fordel si ingredienserne i, hvis der er klumper i de tørre ingredienser.
- Beklæd en form med bagepapir. Fordel kagedejen der. Dejen skal være cirka 2-3 cm høj.
- Fordel cookie-dejen over browniedejen, ved at fordele dejen som små klumper. Tryk forsigtigt cookiedejen en smule ned i browniedejen.
- Bages ved 175 grader varmluft i cirka 30 min. Prik i kagen. Der skal hænge lidt kagedej ved, men dejen skal ikke være flydende. Jeg kan godt lide at min brownie er ret blød, så ved mig hænger der en del kagedej fast når jeg prikker i den.
- Tag kagen ud af ovnen. Lad den køle helt af og kom den derefter i køleskabet i minimum 3 timer – men allerhelst natten over.
Noter
Kombinationen af den bløde brownie og den lidt sprøde cookie giver den bedste kombination – nemlig brookies! Kagen er overaskende nem at lave, selvom den består af to lag.
Den perfekte kage med brownie og cookie
Denne kage er lavet ud fra mine opskrifter på verdens bedste brownie og de lækre cookies. Jeg har dog undladt brun farin, for at gøre ingredienslisten en smule kortere. Derudover har jeg tilføjet en smule mere mel til min brownie, for at være sikker på, at dejen kunne bære cookielaget.
Kan brookie laves på forhånd?
Brookies bliver kun bedre, hvis du laver den dagen før servering. Faktisk vil jeg anbefale, at du lader den stå i køleskabet minimum 3 timer efter bagning. Så er du nemlig helt sikker på, at brownien sætter sig og ikke er for blød. I denne opskrift ‘underbages’ min brownie nemlig en smule. På den måde er den helt snasket og lækker, når den har været i køleskabet.
Kan kagen fryses?
Ja, du kan sagtens fryse denne kage. Så har du lynhurtigt kage til uventede gæster.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
8 Kommentarer
Bliver cookiedelen ved med at være sprød efter turen i køleskabet? Og kan den laves to dage før?
Hej, ja jeg synes den forbliver fint sprød :-)
Ok men lidt sent i opskriften at sige at man skulle lade den køle af i 3 timer eller natten over når man skal bruge den med det samme
Det beklager jeg – vil skrive det længere oppe også så :-)
Den har bagt i snart en time og er stadig helt rå inden i
Øv, det er ikke meningen. Hvilken form har du bagt den i?
Brookie er mega lækkert og nem at lave det er min nye yndlings kage
Hvor dejligt! :-)