Hindbærsnitter

af Stinna

Søde, sprøde og virkelig lækre hindbærsnitter. Hindbærsnitterne er en ægte kage-klassiker og smager allerbedst, når den er hjemmelavet. Hindbærsnitten består af en helt sprød og lækker mørdej og er fyldt med hindbærmarmelade.

Hjemmelavede hindbærsnitter

Denne opskrift på hindbærsnitter er med en knasende sprød mørdejsbund, hvor jeg har tilsat lidt finthakkede mandler i. Det giver en skøn smag og en ekstra sprødhed, som jeg synes passer virkelig godt til hindbærsnitten. Opskriften er egentligt fra min fars gamle nabo, som eftersigende lavede verdens bedste hindbærsnitter. Vi har dog lavet lidt om i opskriften og de er blevet helt perfekte, hvis vi selv skal sige det.

Hindbærsnitter

Denne opskrifter rækker til 20-22 små hindbærsnitter.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Hviletid på køl30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 22 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 290 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 50 g mandelmel (smut mandler og blend dem – tør dem kort i ovnen – de må ikke være våde)
  • 120 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang, korn heraf

Fyld og pynt

  • 400 g god hindbærmarmelade (køb eller lav din egen)
  • glasur

Sådan gør du

Mørdej

  • Kom hvedemel, mandelmel, sukker og vanilje i en skål. Rør det sammen.
  • Tilsæt æg og smør i tern. Saml dejen – du må endelig ikke ælte den for meget, den skal kun lige samles. Kom dejen i køleskabet til den er hård og kan rulles ud.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Del dejen i 2 og rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal være cirka 3-4 mm tyk. Udstik dejen med runde forme (7 cm) eller rids dejen i passende stykker. Hvis dejen bliver for blød når du arbejder med den, kommes den blot i køleskabet igen.
  • Bag bundene i 12-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad bundene køle en smule af så de er lune og smør derefter hindbærmarmelade på dem og saml dem. Pynt dem med glasur, når de er kølet af.

Noter

Tip: Saml kun de hindbærsnitter du skal spise. Hindbærsnitter kan hurtigt blive bløde, når de er samlet med marmelade. De bunde du ikke får spist, kommes i en kagedåse og spises i løbet af et par dage. 

Hindbærsnitter med mandler

I denne opskrift har jeg tilsat mandler til bunden. Smut mandler og hak dem med en minihakker. Tør dem derefter kort i ovnen, så de bliver helt tørre (men ikke mørke). Alternativt kan du købe mandelmel, det kan fås i mange supermarkeder.

Mørdej til hindbærsnitterne

Hindbærsnitterne er lavet med mørdej. En mørdej skal kun lige samles og endelig ikke æltes. Hvis den æltes for meget, bliver den ikke sprød og lækker. Sørg også for at dejen er helt kold, når den rulles ud. Hvis der er varmt i køkkenet, vil jeg anbefale at komme den på køl lidt længere tid. Glasuren kan både laves som almindelig glasur – men jeg vil anbefale at blande æggehvider og flormelis, til du får en lidt tyk glasur. Så er den nemmere at pynte med.

Opbevaring af hindbærsnitterne

Hindbærsnitterne kan hurtigt blive bløde, da de suger hindbærmarmeladen. Saml derfor kun de hindbærsnitter, som du skal spise inden for nogle timer. Resten af bundene kan gemmes i en kagedåse i et par dage – så er der nemme hindbærsnitter til gæster. Du kan derfor også sagtens lave bundene dagen i forvejen, så de kun lige skal samles når gæsterne kommer.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.