Vegetarisk peberfrugtgryde

af Stinna

Vegetarisk peberfrugtgryde er en lækker og simpel gryderet med kikærter, peberfrugt og kokosmælk. Gryderetten serveres med ris, creme fraiche og friske koriander.

Opskrift på vegetarisk peberfrugtgryde

Herunder får I opskriften på en ægte hverdagsret. Det er i hvert fald denne type mad, som vi ofte laver hjemme til dagligt. I denne vegetariske gryderet med peberfrugt, har jeg valgt at bruge kikærter, spidskommen og kokosmælk. Men du kan også vælge at bruge opskriften som en basis-ret og tilføje lige de krydderier, som du ønsker.

Vegetarisk peberfrugtgryde

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Servings: 2 portioner
Author: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk. løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • olivenolie til stegning
  • 200 g rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1-1,5 dl kokosmælk
  • 1/2 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt og peber
  • evt. lidt vand

Servering

  • Brune ris
  • Creme fraiche
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Start med at komme olie på en stor pande eller i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege cirka 1 minut under omrøring.
  • Tilføj peberfrugt og kikærter. Lad det nu stege i cirka 5 minutter, mens du jævnligt rører rundt i det.
  • Tilføj derefter tomatpuré, spidskommen, soyasauce, kokosmælk og grøntsagsbouillonterning (denne kommes bare i retten).
  • Lad det nu simre til peberfrugt er mørt. Tilføj evt. lidt vand og smag til med salt og peber.
  • Server med brune ris, creme fraiche og frisk koriander. Velbekomme!

Vegetariske gryderetter

Er du også vild med vegetariske gryderetter? Så er du kommet til det rette sted. Herhjemme elsker vi nemlig gryderetter og jeg har derfor samlet en del opskrifter herinde. Et par af mine favoritter er denne klassiske Vegetarisk paprikagryde eller denne Indisk dahl.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Peter Brønnum 23. april 2025 - 17:33

5 stars
Smagte super godt, jeg kom kun halvt spidskommen i da det ikke lige er en favorit herhjemme.

Reply
Stinna 26. april 2025 - 18:09

Dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.