Cheesecake uden husblas er en utrolig lækker og nem kage. Denne cheesecake skal nemlig slet ikke bages og så er den tilmed lavet helt uden husblas.

Opskrift på cheesecake uden husblas
Får du også helt sved på panden ved tanke om husblas? Så er det her sikkert en cheesecake for dig! Denne skønne no-bake cheesecake er nemlig lavet helt uden husblas – men den bliver alligevel virkelig god.
Denne nemme ostekage er med lækker kiksebund og cremet fyld med vanilje. Kagen kan laves på cirka 20 minutter og derefter er det bare at vente på, at den sætter sig. Jeg laver den om aftenen og serverer den dagen efter. Den er nemlig allerbedst efter en nat på køl.
Ingredienser
Bund
- 80 g smør smeltet
- 160 g digestive kiks
Fyld
- 300 g flødeost almindelig, ikke light
- 2 dl piskefløde
- 70 g flormelis
- 1 stk. vaniljestang korn herfra
- 1 tsk. citronsaft
Topping
- Friske hindbær
- Friske jordbær
Sådan gør du
Bund
- Smelt smør i en gryde. Knus digestive kiks i en foodprocessor, så det bliver helt fint.
- Kom bagepapir på bunden af en springform – ikke på siderne.
- Kom kiksemassen deri og tryk det godt sammen – og gerne et lille stykke op ad siderne. Sæt bunden i køleskabet.
Fyld
- Kom alle ingredienserne i en skål.
- Pisk det godt sammen med en håndmixer. Du skal piske til fyldet er helt pisket stift.
- Fordel fyldet på kiksebunden.
- Sæt en plastikpose og en elastik over springformen, så det holder helt tæt.
- Sæt kagen i køleskabet natten over.
Servering
- Inden du løsner springformen, kan du med fordel skære med en kniv rundt langs kanten – så slipper den nemmere.
- Pynt kagen med friske bær og server kagen helt kold.
Det gode ved no-bake cheesecake er, at den er utrolig nem at lave. Du skal blot knuse kiks og piske fyldet. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du sagtens komme digestive kiks i en pose og knuse dem med en kagerulle. Jeg synes bare det er nemmere med en foodprocessor.
Cremet fyld
I denne opskrift kommes alle ingredienser til fyldet i en skål og piskes med det samme. Mange opskrifter pisker først fløden til flødeskum og vender det sammen med de øvrige ingredienser. Men det er ikke nødvendigt, fyldet skal blot piskes til det er helt stift. Efter en nat på køl, har fyldet sat sig og kagen kan serveres. Snittet bliver ikke ligeså ‘lige’, som hvis du bruger husblas. Men jeg synes faktisk næsten, at denne udgave er bedre.
Jeg pynter kagen med friske bær, som kan bidrage med lidt syrligt til den søde kage. Prøv også gerne disse cheesecake i glas (også uden husblas).

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.


2 Kommentarer
Hvilken størrelse form har du brugt?
Hej, 18 cm :-)