Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Blomkålstærte

af Stinna

Blomkålstærte med fetaost, porre og tomater. Skøn og nem grøntsagstærte fyldt med smag og en lækker grov tærtebund.

Tærte med blomkål

Jeg er virkelig vild med blomkål og bruger gerne blomkål i både gryderetter, supper og bagværk. Nu har jeg også forsøgt mig med at komme blomkål i tærte – og det smager virkelig godt. Det blev til en lækker og velsmagende vegetarisk tærte, som kan spises både til aftensmad og frokost. 


Da blomkål ikke smager af specielt meget, har jeg i denne tærte tilsat fetaost (eller salatost) og timian. Det giver en skøn smag sammen med porre, blomkål og tomater. 

Blomkålstærte

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Tærtebund

  • 1 dl groft mel (fx fuldkornshvedemel eller grahamsmel)
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche eller skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 tsk. groft salt

Stegte grøntsager

  • 10 stk. cherrytomater
  • 2 stk. porrer (små / mellem)
  • 300 g rå blomkål
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Æggemasse

  • 100 g hytteost
  • 4 stk. æg
  • 70 g salatost
  • 1 drys peber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 lille tsk. salt

Sådan gør du

Tærtebund

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.

Grøntsagsfyld

  • Skær tomater i kvarte og porre i tynde skiver. Skær blomkål i små buketter.
  • Kom olie på en pande og steg grøntsagerne i 5-10 minutter. De skal ikke blive brune – så rør godt i dem undervejs. Kom grøntsagerne over den forbagte tærtebund.

Æggemasse

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem grøntsagerne.
  • Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.

Tærtebund

I denne opskrift har jeg brugt min egen grove tærtebund, som jeg næsten altid bruger til tærter. Du kan naturligvis også købe en færdig tærtebund. Køb gerne en grov variant, hvis du kan skaffe det – der er oftest lidt mere smag i. 

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy