Midt i min eksamens-periode modtog jeg Janes nye bog LCHF – året rundt til anmeldelse. Jeg har simpelthen sådan glædet mig til, at få afprøvet nogle af opskrifterne.
Først da jeg modtog bogen, var jeg en smule skeptisk. Jeg spiser jo ikke LCHF og havde lidt en forestilling om, at bogen handlede om at drikke store mængder fløde og egentlig bare spise fedt. Men jeg tog heldigvis fejl – for hold da op, hvor er der mange lækre opskrifter i den bog.
Bogen indeholder så mange lækre retter med en masse grønt, sundt fedt og protein. I mine øjne, handler bogen egentlig bare om sund og naturlig mad – uden alt unødigt fyld. Som Jane så fint skriver på sin blog, så er det ‘rigtig mad til rigtige mennesker’.
Kogebogen er ikke en vegetarbog, men alligevel indeholder kogebogen en masse inspiration for mig. I mange af opskrifterne kan kød skiftes ud med fx bønner – selvom det så ikke er low carb længere. Der er ligeledes mange salater i bogen, hvor jeg blot ville spise lidt bønne-deller til.
Jeg har allerede afprøvet tre opskrifter fra kogebogen, nemlig agurke-avocado suppe, broccolifritter og broccoli-tabuleh. Alle virkelig velsmagende og mættende. Det er ikke sidste gang, at jeg prøver opskrifter derfra.
Jeg har fået lov af Jane til at dele en opskrift med jer, så jeg har valgt at dele opskriften på kold agurk-avocado suppe med jer. Jeg har toppet suppen med ristede kikærter, men den egentlige opskrift indeholder rejer.
Bogen er glutenfri, men indeholder mælkeprodukter.
Bogen er modtaget til anmeldelse.
★ AGURKE-AVOCADO SUPPE MED RISTEDE KIKÆRTER- 2 PERSONER ★
2 agurker
1 avocado
1 salatløg
1 dl kokosmælk (i Janes udgave er dette 1 dl sødmælksyoghurt)
1 håndfuld mynteblade
1 nip cayennepeber
salt og peber
1-2 spsk citronsaft (dette er noget jeg har tilføjet)
1 dåse kikærter
olie til stegning
- Skær agurkerne i mindre stykker, drys dem med lidt salt og lad dem trække (ca. 10 minutter).
- Steg kikærterne i olie på en pande.
- Kom salt og peber ved.
- Skær løg i mindre stykker.
- Halver avocadoen.
- Kom løg, avocado, krydderier, kokosmælk, citronsaft og agurk i blenderen.
- Smag til med salt, peber og citron.
- Server suppen kold (blend eventuelt lidt isterninger i) og top med de ristede kikærter.
2 Kommentarer
Hold op, hvor ser den her suppe lækker ud :) Og jeg elsker, at den er relativt simpel. Den skal prøves!
Den var SÅ god og nem at lave :-)