Broccoli tabouleh med peanutbutter-kikærter

af Stinna

broccoli-tabouleh

Samme dag, som da jeg lavede agurke-avocado suppe fra Janes smukke kogebog – LCHF året rundt, lavede jeg også denne skønne ret. Jane kalder det broccoli tabouleh og det består af finthakket broccoli, lækre friske krydderurter, olie og citron. Jeg valgte at servere mit til aftensmad og toppede retten med kikærter, som er stegt og vendt i peanutbutter. Kikærterne gør dog, at retten ikke lige kaldes LCHF.

Det smagte virkelig skønt og faktisk er jeg begyndt at lave det til min madpakke. Hvis du føler, at du mangler lidt mere fedt, så top med avocado.


★ BROCCOLI TABOULEH MED PEANUTBUTTER KIKÆRTER- 2 PERSONER ★

Tabouleh

1 broccoli

1 stor håndfuld bredbladet persille

1 lille håndfuld mynteblade

1 lille håndfuld friske korianderblade

skal og saft af 1 (øko) citron

½-¾ dl koldpresset olivenolie

salt og friskkværnet peber

Kikærter

1 dåse kikærter

olie til stegning

salt

peber

2 spsk peanutbutter

  1. Skær broccoli i mindre stykker.
  2. Kom broccolien i en foodprocesser, sammen med krydderurterne.
  3. Jeg brugte min mini-hakker og blendede, til broccoli havde ris-størrelse.
  4. Kom det i en skål.
  5. Rør en dressing af olie, citron (saft og skal), salt og peber.
  6. Kom det over salaten.
  7. Nu skal de ristede kikærter laves.
  8. Kom olie på en pande. Steg kikærterne med salt og peber, til de er lidt gyldne.
  9. Kom peanutbutter ved og rør godt. Tilsæt lidt vand, hvis det ikke vil røres sammen med kikærterne.
  10. Server broccoli tabuleh med kikærter ovenpå.

vegetar-LCHF

 

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Sara 3. februar 2015 - 07:22

Det ser lækkert ud :-) Jeg er dog ikke så vild med kikærter, så ville lige høre hvad Jane havde sat til retten?

Reply
Stinna 3. februar 2015 - 09:13

Jeg mener at Jane serverer laks til :-)

Reply
Maria 3. februar 2015 - 07:40

Uhm Stinna! De peanutristede kikærter lyder så mega lækre! Dem må jeg da bare prøve – mums!

Reply
Stinna 3. februar 2015 - 09:13

Tak – de smager SÅ godt! :-)

Reply
Anna 3. februar 2015 - 19:27

Hej Stinna.
Ser lækkert og sundt ud! Er det mango stykker der også er i retten? :)

Reply
Stinna 3. februar 2015 - 19:40

Mange tak! :-) Ja, jeg har toppet retten med mango :-)

Reply
Kikærter stegt i tahin og rød chili 28. maj 2016 - 20:32

[…] Kikærter stegt i tahin smager skønt og giver smag til en salat. Jeg har før lavet kikærter stegt i peanutbutter, opskriften finder du her. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.