Samme dag, som da jeg lavede agurke-avocado suppe fra Janes smukke kogebog – LCHF året rundt, lavede jeg også denne skønne ret. Jane kalder det broccoli tabouleh og det består af finthakket broccoli, lækre friske krydderurter, olie og citron. Jeg valgte at servere mit til aftensmad og toppede retten med kikærter, som er stegt og vendt i peanutbutter. Kikærterne gør dog, at retten ikke lige kaldes LCHF.
Det smagte virkelig skønt og faktisk er jeg begyndt at lave det til min madpakke. Hvis du føler, at du mangler lidt mere fedt, så top med avocado.
★ BROCCOLI TABOULEH MED PEANUTBUTTER KIKÆRTER- 2 PERSONER ★
Tabouleh
1 broccoli
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld mynteblade
1 lille håndfuld friske korianderblade
skal og saft af 1 (øko) citron
½-¾ dl koldpresset olivenolie
salt og friskkværnet peber
Kikærter
1 dåse kikærter
olie til stegning
salt
peber
2 spsk peanutbutter
- Skær broccoli i mindre stykker.
- Kom broccolien i en foodprocesser, sammen med krydderurterne.
- Jeg brugte min mini-hakker og blendede, til broccoli havde ris-størrelse.
- Kom det i en skål.
- Rør en dressing af olie, citron (saft og skal), salt og peber.
- Kom det over salaten.
- Nu skal de ristede kikærter laves.
- Kom olie på en pande. Steg kikærterne med salt og peber, til de er lidt gyldne.
- Kom peanutbutter ved og rør godt. Tilsæt lidt vand, hvis det ikke vil røres sammen med kikærterne.
- Server broccoli tabuleh med kikærter ovenpå.
6 Kommentarer
Det ser lækkert ud :-) Jeg er dog ikke så vild med kikærter, så ville lige høre hvad Jane havde sat til retten?
Jeg mener at Jane serverer laks til :-)
Uhm Stinna! De peanutristede kikærter lyder så mega lækre! Dem må jeg da bare prøve – mums!
Tak – de smager SÅ godt! :-)
Hej Stinna.
Ser lækkert og sundt ud! Er det mango stykker der også er i retten? :)
Mange tak! :-) Ja, jeg har toppet retten med mango :-)