Sommersalat med bulgur, granatæble, feta, persille og mynte. Det skønne sommervejr indbyder virkelig til skønne salater og jeg har i løbet af de sidste uger fået afprøvet lidt forskellige opskrifter på salater, som jeg gerne vil dele med jer. Denne salat er inspireret af en salat jeg lavede sammen med min farmor og far forleden, nemlig den skønne salat tabouleh. Men i denne variant har jeg tilsat en lidt mere krydret dressing med kanel og spidskommen, samt at jeg har valgt at toppe salaten med feta.
Skøn sommersalat
Denne skønne sommersalat med bulgur passer perfekt til en varm sommeraften. Særligt som tilbehør til grill. Salaten her spiste vi herhjemme til frokost, hvortil vi fik nogle vegetarfrikadeller (fx disse med edamamebønner og feta). Vi delte salaten 3 personer til frokost, men hvis det er til aftensmad, svarer det nok til to personer som hovedret eller til flere som tilbehør.
Herunder kommer opskriften på sommersalat:
Sommersalat med bulgur, granatæble, feta, persille og mynte
Ingredienser
- 1,5 dl bulgur
- 300 g cherrytomater
- 1/2 stk. agurk
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 1 stor håndfuld frisk mynte
- 1/2 stk. rødløg
- 1 stk. granatæble
Dressing
- 1/2 stk. citron – saften heraf (ca. 3 spsk.)
- 1/3 tsk. stødt kanel
- 1/3 stk. stødt spidskommen
- salt
Topping
- feta eller salatost
Sådan gør du
- Kog bulgur efter anvisning på pakken.
- Skær tomater og agurk i mindre stykker. Kom det i en skål.
- Hak persille og mynte – jeg kan godt lide, at det ikke er hakket for fint. Tilsæt det til skålen.
- Snit løg fint og kom det i skålen.
- Pil granatæblet, så det kun er kernerne der er tilbage. Kom halvdelen i skålen og gem resten til at toppe salaten med.
- Lav dressingen ved at blande ingredienserne i en skål.
- Når bulgur er færdigt skylles det med holdt vandt i en si/sigte.
- Kom det kolde bulgur i salatskålen, tilsæt dressing og bland det godt rundt.
- Top salaten med feta og granatæblekerner.
- Velbekomme.
Andre sommersalater:
- Nem salat – til pita eller grill
- Salat med bulgur, vandmelon, krydderurter og halloumi
- Salat med fennikel, mynte og appelsin
- Nem sommersalat med ruccola, avocado og tomat
4 Kommentarer
Ihh hvor ser den bare fantastisk god ud, søde Stinna! Den må prøves!
Tusind tak søde dig :)
Hej Stinna
Er vild med din blog. Bruger mange af dine opskrifter. Dog kunne jeg ønske mig lidt flere uden feta.
Er sikker på det er en hof spise hjemme hos jer.
Men den er meget karteristisk i smagen, og feder meget.
Ved godt jeg bare kan undlade og det gør jeg som regel også. Men så mangler der jo en smag.
Hej Dorte,
mange tak for din kommentar og søde ord :-) Herhjemme er vi ret vilde med feta nemlig. Faktisk mest salatost, som er mildere i smagen. Du kan sagtens bruge andre typer af ost, hvis du ikke er så vild med smagen. Jeg vil da overveje opskrifter uden feta – men det giver bare en skøn smag til salater. Du kan evt. bruge parmesanost eller noget mozzarella istedet, selvom det ikke er helt samme smag. Alternativt nogle saltmandler.