Sommersalat med bulgur, vandmelon, krydderurter og halloumi

af Stinna

Skøn sommersalat med bulgur, vandmelon, bredbladet persille og halloumi. Salaten her har min gode kammerat og jeg spist til frokost i sommerhus, hvor vi havde lyst til noget friskt og sommerligt.

Sommersalat med vandmelon

Som I måske ved, så er jeg ret vild med skønne salater. For mig skal en salat være fyldt med smag og forskellige konsistensen. I denne salat er citrondressingen skønt frisk og salaten får sødme fra vandmelon, som passer skønt til halloumi-ostens ret salte smag. Dertil bidrager de ristede pinjekerner med den skønneste nøddesmag og tomat, agurk og bredbladet persille gør salaten ekstra sommerlig.

Opskriften på den skønne sommersalat kommer her. Salaten er inspireret af min egen version af tabouleh, men er her tilsat vandmelon, halloumi (grillost) og ristede pinjekerner. Det blev den kun bedre af. Salaten rækker som tilbehør til fire personer, eller frokost til 3 – hvis der spises lidt brød til.

Sommersalat med bulgur, vandmelon, krydderurter og halloumi
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 

Skøn frisk sommersalat

Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1,5 dl bulgur (målt ukogt)
  • 3 dl vand
  • 1 stk. agurk (ca. 200g)
  • 4 store tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 store skiver vandmelon (ca. 200g)
Dressing
  • saft af 1/2 citron
  • salt og peber
Topping
  • 1 pakke halloumiost (200g) (grillost)
  • 1 lille håndfuld ristede pinjekerner
Sådan gør du
Salat
  1. Start med at koge bulgur i 3 dl letsaltet vand, til det er færdigkogt.

  2. Imens skæres tomater og agurk i mindre stykker. Kom det i en skål.

  3. Hak rødløg og persille fint. Kom det i skålen.

  4. Skær skrællen af vandmelon og skær vandmelonen i tern. Kom det i skålen.

  5. Når bulgur er færdigkogt overhældes det med koldt vand og dryppes af. Kommes i salatskålen når det er koldt. Rør godt rundt.

Dressing
  1. Hæld citronsaft og salt over salaten og rør det hele godt rundt. Smag til med salt og citron.

Topping
  1. Rist pinjejernerne på en tør pande.

  2. Skær halloumi-osten i skiver og steg dem på en grillpande, til det har fået farve på begge sider.

  3. Top salaten med ristede pinjekerner og grillet halloumi-ost.

  4. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Ida V.R. 8. juli 2019 - 11:14

Den ser bare god ud! Kan man bruge coucous i stedet for bulgur og er det i så fald samme mængde?

Reply
Stinna 8. juli 2019 - 15:28

Tusind tak :-) Jeg tror sagtens at du kan bruge couscous. Jeg ville bruge samme mængde.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.