Sådan laver du den perfekte salat med 3 trin

af Stinna

Reklame

Den bedste salat er for mig en salat, som smager virkelig godt, er nem at lave, er mættende, lidt snasket og med lækker topping. Da jeg for lidt tid siden blev udfordret af Earth Control til at lave en salat ud fra deres nye princip ‘BASE, BOOST, TOPPING’ skyndte jeg mig at takke ja – for det er nemlig lidt på samme måde, at jeg selv opbygger mine salater. Så i dette indlæg vil jeg komme med mit bud på, hvordan man sammensætter den bedste salat i tre små trin – nemt og enkelt!

 

Det nye koncept fra Earth Control går ud på, at man opbygger sin salat i tre trin.

Første trin er BASE, hvor der vælges en base til salaten – dette kan for eksempel være sprøde salatblade eller fintsnittet kål.

Derefter BOOST, som kan bestå af farverige grøntsager, lækre krydderurter, cremet avocado eller proteinrige bønner – altså alt hvad man kan tænke sig som en form for fyld i sin salat.

Det sidste trin, TOPPING, er det allersidste trin og er det trin, som gør en salat ekstra lækker. Fx en hjemmelavet dressing, fetaost, friske krydderurter og gerne noget lækkert på toppen, som fx sprøde kerner og nødder.

Herunder er opskriften på min bedste salat med bagt rødbede og tahindressing. Jeg har opdelt ingredienslisten i de tre trin, så det nemt kan ses, hvad der skal i. Jeg har brugt en af mine yndlings dressinger, nemlig tahindressing!

★DEN BEDSTE SALAT – MED RØDBEDE OG TAHINDRESSING 

BASE

250 g rå rødbede

1 stor håndfuld ruccula

 

BOOST

1/2 rødløg

1/2 avocado

1 dåse kikærter (240g kikærter)

 

TOPPING
tahindressing  (tilsæt 1/2 tsk. spidskommen, 1/4 tsk. koriander, 1/4 tsk. kanel )

Ristede græskarkerner

Feta

Pinjekerner

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Hæld en smule olie over og kom dem i ovnen. Lad dem få omkring 20 minutter, til de er møre.
  3. Imens laves resten af salaten. Skyl ruccula grundigt og kom det i en skål eller på en tallerken.
  4. Hak rødløg fint og kom over i skålen.
  5. Skær avocado i tern. Skyl kikærter godt. Kom begge dele i skålen.
  6. Nu skal det sidste laves, nemlig tahindressing. Ingredienserne røres sammen i en skål – tilsæt eventuelt kanel, spidskommen, koriander og kanel for mere smag.
  7. Når rødbederne er færdige, kommes de lune over i skålen. Hæld dressingen over.
  8. Top med ristede græskarkerner, fetaost og pinjekerner.
  9. Velbekomme!

Regi: Den blå tallerken er købt hos Søstrene Grene.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.