Tahindressing

af Stinna

Tahindressing

Efter vi er kommet hjem fra Barcelona, har jeg virkelig haft lyst til at gå i køkkenet. Derfor brugte jeg min søndag eftermiddag på at lave ovnbagte butterbeans-deller, tahindressing og banankage.

Det er længe siden at jeg sidst har lavet tahindressing. Faktisk søgte jeg lidt på bloggen og fandt ud af, at jeg sidst har lavet det i 2013. Da tahin er noget jeg altid har i mit køleskab, skulle jeg da afprøve den skønne dressing igen.  Jeg bruger normalt tahin i min hummus, men denne dip er et godt alternativ.

Læs også: edamamehummus og avocado-hummus

Jeg kan bedst lide de helt lyse versioner af tahin, men prøv dig frem. Jeg spiser dressingen som tilbehør til falafler eller som dressing til salat.

Tahindressing

[line]

★TAHIN-DRESSING ★

2 spsk lys tahin

1 lille fed hvidløg, hakket

lidt salt

saft af ½ citron

lidt friske koriander, hakket

½ dl vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller bland ingredienserne i en skål.
  2. Smag til med salt og citron.
  3. Velbekomme.

Tahindressing

Print Friendly, PDF & Email
12 Kommentarer

12 Kommentarer

Ida 28. marts 2016 - 11:49

Hvor længe kan sådan en dressing holde i køleskabet tror du ? :-)

Reply
Stinna 28. marts 2016 - 16:00

En uges tid i køleskabet vil jeg skyde på :-)

Reply
Barbara 28. marts 2016 - 22:18

Hej Stinna, bruger du rå tahin i dine retter?

Reply
Stinna 29. marts 2016 - 15:52

Hej,
altså jeg bruger det direkte fra glasset, hvis det er det du hentyder til? :-)

Reply
Barbara 30. marts 2016 - 01:21

Jeg vil prøve på at være lidt mere præcis :-P Jeg læste,at der findes to forskellige tahin slags – ristet (den mørke) og uristet (den lyse). Jeg spørger,fordi jeg har det svært ved at finde den lyse slags. Hvilken af dem bruger du? Kan du anbefale noget du bruger? :-)

Reply
Stinna 30. marts 2016 - 16:25

Jeg bruger den lyse og køber den i Rema1000 :-) Skulle bare lige forstå dit spørgsmål. Jeg synes de mørke er alt for bitre i smagen til mine smagsløg.

Reply
Sara 17. januar 2019 - 20:14

De har lys tahin i enhver grønthandler! Og billigere end den mørke fra urtekram

Reply
Stinna 17. januar 2019 - 21:23

Tak for tip :) Jeg køber også altid lys tahin.

Reply
Barbara 31. marts 2016 - 15:09

Ja,jeg synes også, at de mørke er alt for bitre. Næste gang prøver jeg den fra Rema ;-).

Reply
Sådan laver du den perfekte salat med 3 trin - Stinna 18. maj 2017 - 09:57

[…] tahindressing  (tilsæt 1/2 tsk. spidskommen, 1/4 tsk. koriander, 1/4 tsk. kanel […]

Reply
Susanne Olsen 20. december 2018 - 23:22

Hej Stinna.
Hvor er opskriften på butterbeans-deller blevet af? – synes de ser spændende ud
Vh. Susanne

Reply
Stinna 30. december 2018 - 09:53

Hej Susanne. Den slettede jeg desværre, da enkelte havde lidt problemer med opskriften :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.