6,7K
Syltede rødløg – det er altid en sikker vinder herhjemme. Jeg bruger rødløg på min salat, på rugbrødsmadder, i sandwiches, i burgere og meget andet. I vores kogebog har vi en skøn opskrift på en traditionel type syltede rødløg, men jeg fik lyst til at lave en lidt mere sommerfrisk variant forleden og endte med at lave citronsyltede rødløg.
De er lavet ved at blande citronsaft, vand, honning og salt sammen. De holder sig ikke helt så længe som eddikesyltede, men vi får dem hurtigt spist herhjemme. De er friske i smagen og er bare SÅ gode. De er især gode til når min familie kommer på besøg, for mange af dem kan ikke lide eddike – men disse er jeg sikker på at de vil kunne lide.
Citronsyltede rødløg
Herunder er opskriften på mine virkelig nemme og virkelig simple rødløg. Du kan sagtens tilsætte lidt peberkorn, laurbærblade eller endda revet citronskal.
Antal: 1 lille glas
Ingredienser
- 2 rødløg
- saft af 1 citron
- 1-2 dl vand
- 1 tsk. sødt agavesirup eller honning
- ét drys salt
Sådan gør du
- Skær rødløg i tynde ringe.
- Kom dem i et glas, hvori der kommes citronsaft, vand, sødt og salt.
- Rør det lidt rundt.
- Sæt glasset i køleskabet til rødløgene skal spises.
- Velbekomme!