Cookie dough kugler med kikærter er den lækreste ‘sundere’ snack, som er helt perfekt til madpakken. Disse kikærtekugler er lavet af kikærter, mandler, chokolade og skønne smagsgivere.
Cookie dough kugler med kikærter. Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift på kikærtekugler med jer, for nøj hvor smager disse cookie dough kugler altså godt. Jeg ved at mange rynker på næsen når man nævner, at der er kikærter i – men lov mig at prøve dem, for man kan ikke smage kikærterne og kuglerne smager så skønt.
Kikærtekugler
Jeg lavede disse i sidste uge og serverede dem for forskellige gæster. Ingen af dem kunne smage, at der var kikærter i (jeg undlod at fortælle det) og var vilde med smagen. Jeg har før lavet en anden kage med chokolade, appelsinskal og kikærter og da de tre ingredienser fungerer godt sammen, så skulle de også i denne opskrift.
Kage med kikærter
Disse cookie dough kugler med kikærter og appelsinskal hverken smager eller har konsistens som kikærter. Men de giver en dejlig blød midte, som passer virkelig godt til den sprøde chokolade. De skal spises kolde og gerne med en god kop kaffe til. De er smagt til med appelsinskal, kardemomme og lidt mandelessens. Hvis du vil prøve en anden kage med kikærter, så kan jeg også anbefale min kikærtekage.
Herunder er opskriften angivet. Jeg har skrevet at der bliver omkring 15 stk., men det er alt efter hvor store de laves. Lav dem ikke for store, de er lækrest som nogle små kugler. Til jer der er interesseret i det, så er disse kugler veganske, glutenfri og mælkefri.
Nu til opskriften på cookie dough kugler med kikærter:
Cookie dough kugler med kikærter
Ingredienser
- 1 stk. dåse kikærter
- 4-5 spsk. agavesirup / honning / ahornsirup
- 100 g mandler
- ét lille drys salt
- 2 spsk. peanutbutter
- lidt kardemomme
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- skal af 1/4 øko appelsin
- gerne lidt mandelessens
- 50 g chokolade i dejen
- 80g til chokolade til overtræk jeg brugte en 70% – tilsæt evt. 1 spsk.kokosolie, for en tyndere chokolade
Sådan gør du
- Skyl kikærterne grundigt.
- Kom mandler i en minihakker og blend det fint.
- Tilsæt resten af ingredienserne (pånær chokolade) til minihakkeren og blend det, til det har en ensartet konsistens.
- Tilsæt hakket mørk chokolade og rør det hele rundt.
- Sæt dejen i køleskabet (eller gerne fryseren) i et kvarters tid.
- Dejen kan nu trilles til kugler, som overtrækkes med smeltet chokolade.
- Sættes på køl og spises kolde.
- Velbekomme.
Noter
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
33 Kommentarer
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?
En uges tid vil jeg tro. Men herhjemme blev de spist hurtigere. Jeg tror også at de kan fryses, men så skal det være før de overtrækkes :-)
Fantastiske cookiedoughkugler . Dog må dine være gigantiske, hvis du kun får 10 15 stk ud af denne portion – jeg fik 80 . De blev trillet i havregrynskuglestørrelser, og var altså ikke bittesmå . Dobbeltop af vanille, mandelessens, appelsinskal og agavesirup gjorde dem mere julede efter min smag. Lækkert med hk. chokolade i dejen .
Jeg brugte foodprocessor, og det fungerede fint ☺️
Hvor er det dejligt at høre :-) Ha ha ja – mine må være ret store.
Dem må jeg prøve at lave! :)
Jeg håber at du kan lide dem :-)
Hvor meget mandelessens kom du i? :)
Ca. 1/4 tsk. :-)
Hej Stinna!
Hvad er mængden af kikærter?
Er det korrekt at de ikke skal moses?
Hej Mette, jeg har lige skrevet det lidt tydeligere :-)
Alle ingredienserne pånær chokolade skal i minihakkeren.
Og de kikærter jeg bruger, der er der ca. 240g i drænet vægt.
Hej.
Kan man godt bruge en blender i stedet for minihakker?
Vh Lise
Hej,
det kan du godt, hvis din blender en god. Mange blendere kan ikke blende, hvis der ikke er meget væske :)
Skal man bruge kogte kikærter
Ja det skal man – en dåse :)
Jeg vil bare lige sige at det er den eneste sunde dessert jeg har smagt hvor jeg bare har tænkt “nøj hvor smager det godt!” var ellers ved at miste håbet for sundere desserter
Ej hvor er du sød – mange mange tak for den kommentar :)
Simpelthen elsker disse kugler!! Nam…
Smeltede chocolade med appelsinsmag som jeg dyppede dem i – for søren hvor var det godt :)
Det er jeg glad for at høre. Jeg må også prøve med appelsin-chokolade næste gang :-)
Jeg skal helt sikkert prøve og lave dem her, er vild med det sundere valg af snacks..
Har du prøvet og lave de sundere guld karameller med dadler og sukkerfri mørk chokolade?? De er altså også bare lækre
Det har jeg aldrig prøvet – det må jeg snart prøve! :-) Er det bare dadler og chokolade?
Kan man bruge kokosolie i stedet for sirup?
Hej Malene, det tror jeg desværre ikke. Sirup er med til at binde det lidt sammen. Men måske kokosolie og så nogle dadler? Lad mig endelig høre, hvis du får det afprøvet :)
Lyder super lækkert! Tror du det er muligt at erstatte pernutbutter med noget andet, og evt hvad?
Mange tak :-) jeg ville bruge en anden type nøddesmør – måske mandelsmør?
Bruger du mandler som de er eller smutter du dem?
Jeg bruger dem bare som de er :-)
Skal man ikke koge kikærter på dåse/karton? Det synes jeg at jeg har læst et sted
Kikærter på dåse er klar til brug :-) Så de skal ikke koges.
Kan man bruge kokosmel i sted for chokolade
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
De er fantastiske. De smagte dog bedst dagen efter i stedet for blot 2 timer efter.
Jeg synes, det blev lidt bøvlet fordi alle ingredienserne ikke kan være i min OBH minihakker på en gang.
Men de er nu blevet super lækre alligevel. Tak for alle dine fantastiske opskrifter.
Tak og dejligt at opskriften kunne bruges :-)